Hükümet bir günlük milli yas ilan etti

Başbakanlık, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırı nedeniyle bir gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edilmiştir" denildi.

Açıklamada, 29 Haziran 2016 Çarşamba günü bütün yurtta ve dış temsilciliklerde bayrakların yarıya indirilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

BERLİN'DE BAYRAKLAR YARIYA İNECEK

Öte yandan İstanbul'un kardeş şehri Berlin'in ünlü Brandenburg Kapısı bu akşam Türk bayraklarının renkleri ile ışıklandırılacak.

ÖMER ÇELİK: DAYANIŞMANIN ÖTESİNE GEÇMELİYİZ

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, "Burada muhataplarımızla terör meselesi ayrıntılı biçimde ele alıyoruz. Tüm AB kurumlarının başkanları terör eylemlerini kınadıklarını ifade ettiler. Artık dayanışmanın ötesine geçmemiz lazım. Ortak eylem planı gerçekleştirmeliyiz. DAEŞ, PKK gibi terör örgütlerine ayrım yapmadan topyekün bir eylem planı geliştirmesi gerektiğini muhataplarımızla açık şekilde paylaşıyorum. AB kurumlarına dayanışma için teşekkür ediyorum. Türkiye DAEŞ'e karşı mücadelesini kendisi veriyor" dedi.