Türkiye'deki turizm krizi İngilizlerin de bütçesini zorluyor!

Her yıl Türkiye'ye akın eden İngiliz turistler bu sene 'ortada kaldı'. The Guardian, güvenlik endişesiyle Türkiye'ye gelemeyen okuyucularına alternatif öneriler getirdi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin içinde bulunduğu turizm krizi, İngilizlere de 'dert oldu'. Ülkenin etkin gazetelerinden The Guardian, güvenlik nedeniyle Türkiye'ye gelemeyen okuyucularına hem ucuz hem daha güvenli tatil rotaları tavsiye etti.

'GÜVENLİK SEBEBİYLE ARTIK BİR SEÇENEK DEĞİL'

'Güneş, kum, deniz... ve güvenlik sunan, bütçenize uygun tatiller' başlıklı haberde şu ifadeler kullanıldı: “Yakın zamana kadar Türkiye, Mısır ve Tunus'un plajları yaz tatiline çıkan aileler için popüler rotalardı. Fakat bir dizi terör saldırısından sonra, kuzey Afrika ve yakın doğu, eve yakın olmak ve daha güvende hissetmek isteyen çok sayıda aile için artık bir seçenek değil.”

Tatil fiyatlarını karşılaştıran TravelSupermarket.com adlı sitenin yöneticilerinden Bob Atkinson da, İspanya, Fransa ve Portekiz sahillerinde fiyatların yükseldiğini söyleyerek, “Bunun sebebi, Türkiye, Mısır ve Tunus'taki terör saldırılarının ardından daha güvenli yerlere talebin artması” diye konuştu.

NERELERİ ÖNERDİ?

The Guardian, Türkiye, Mısır ve Tunus'a gelemeyen okuyucularına, daha uygun bütçeli tatil yapabilecekleri yerler olarak Mallorca, Güney Kıbrıs, Malta ve Cornwall'un yanı sıra güney Fransa'daki kamp yerlerini, soğuk olmasına rağmen Hollanda'yı ve Doğu Avrupa ülkelerini önerdi. Gazete, Türkiye'de fiyatların epey düştüğünü vurgulayarak, Dalaman'daki bir tatil köyünü de listesine ekledi.