Paris, Euro 2016'yı çöp dağlarıyla karşılıyor

Fransa'da Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi başlayan grevler nedeniyle başta Paris olmak üzere pek çok şehirde çöpler taplanmıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’da 4 aydır devam eden çalışma yasası karşıtı eylem ve grevler 14 Haziran’da yapılması planlanan büyük protestoya kadar devam edecek. Grev nedeni ile özellikle Paris’in turistik semtlerinde çöpler toplanmıyor. Demir yolu ve havayolu çalışanlarının grev yapmaları nedeniyle ulaşımda da sıkıntılar yaşanıyor.

Euro 2016'da ise Fransa ekibi ilk maçında Romanya'yla karşılaşacak. Paris banliyölerine ulaşımı sağlayan RER grev nedeni ile maça ev sahipliği yapacak Seine-Saint-Denis banliyösündeki stada ulaşımı sağlayan B ve D nolu ulaşım hattı grev nedeniyle hizmet veremeyecek.

'YOLA ERKEN ÇIKIN'

Yapılan açıklamalarda maça gideceklerin erken saate yola çıkmaları uyarısı yapıldı. Maça gidecek taraftar için alternatif güzergahlar 12 ve 13 metro hatları olarak duyuruldu.

RMS VE BFM TV konuşan ve diyalog çağrısı yapan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Fransa Euro 2016 futbol karşılaşmalarına rağmen devam eden çöp grevi nedeni ile toplanmamış çöpleri için, “başkentte tüm çöpler toplanmış olacak” dedi. (DHA- Fransa)