Göztepe'den fair play açıklaması: Art niyet olmadığının farkındayız fakat doğru bulmuyoruz

Göztepe, Gaziantep FK maçında yaşananlarla ilgili açıklama yaptı: “Futbolcuların art niyetli olmadığının farkındayız. Kişisel değerlendirmeyle kurallara uygun bir hali değiştirmeleri doğru değil.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'deki son maçında Gaziantep Futbol Kulübü'yle 1-1 berabere kalarak küme düşen Göztepe, maçtaki fair play tartışmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yaşananlarda kötü niyet olmadığı belirtilen açıklamada, "Hafta sonu oynadığımız karşılaşmada yaşananlar kulübümüz tarafından titizlikle ele alınmıştır. Kulüp olarak üzerimize düşen gerekli tüm araştırmayı ilgili kişileri de dinleyerek yaptık. Futbolcuların ve teknik ekibin yaşananlar esnasında duygusal davrandığının ve art niyetli olmadıklarının da kamuoyu gibi farkındayız" ifadelerine yer verildi.

"Diğer taraftan müsabaka hakeminin değerlendirmeleri esas olması gerekirken, oyuncuların veya teknik heyet mensuplarının kişisel değerlendirmeleri ile müsabaka hakeminin kurallara uygun bulduğu bir hali değiştirmelerini doğru bulmuyoruz" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Oyun içerisinde karar verici konumundaki tek kişi her zaman için maçın hakemidir. Olması gerekeni değerlendirip bunun gereğini yapmak hakemin yetki ve görevindedir. O esnada oluşan psikolojik ve duygusal ortamda farklı bir karar çıktığı anlaşılmaktadır. Her ne kadar kulüp yöneticilerimiz duruma müdahale etmeye çalışsa da, bu çok kısa süre içerisinde maalesef mümkün olamamıştır. Bu bağlamda kulübümüz futbolun değerleri için yapılması gereken her türlü işlemi titizlikle yerine getirecektir."

NE OLMUŞTU?

23 Nisan Cumartesi günü oynanan Gaziantep FK-Göztepe maçının son anlarında top Göztepeli futbolcular iken, Göztepeli bir futbolcu yerde kaldı fakat hakem devam kararı verdi. Sakatlık nedeniyle futbolcular bekleyince hakem oyunu durdurdu. 90+2'nci dakikada oyun hakem atışıyla başladı ve Göztepeli Soner Aydoğdu orta yuvarlaktan şutunu çekti. Direkten dönen topu tamamlayan Jahovic Göztepe'yi 1-0 öne geçirdi. 

Gaziantep FK takımının itirazları sonrasında Göztepeli futbolcular, topa müdahale etmedi ve santradan topu süren Figueiredo topu ağlara gönderdi.

90+6'ncı dakikada, Gaziantep FK'nin kazandığı penaltıda topun başına geçen Muhammet Demir de centilmenlik olarak topu dışarı attı.

Maç 1-1 eşitlikle sonuçlandı ve Göztepe küme düştü. 

Maçtan sonra açıklama yapan Göztepe Teknik Direktörü Stjepan Tomas, "Ben o pozisyonu görmedim, belki fair play değildi ama sonra bizim yöneticiler normal pozisyon olduğunu söyledi. Ben de oyunculara bağırdım devam etmeleri için ama öyle karar aldılar" demişti. 

Göztepe bugün Tomas'la yolların ayrıldığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)