Görevden uzaklaştırılan Çan Belediye Başkanı: Siyasi operasyon

İçişleri Bakanlığı kararı ile görevinden uzaklaştırılan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz: “Verilen bu kararların siyasi olduğunu düşünüyorum."

Görevden alınan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz
Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - Hakkında yürütülen hukuki ve idari soruşturmalar kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile konuştuk.

Daha önce gözaltına alınan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, bu kez de görevinden uzaklaştırıldı. Öz, Ankara’da bulunduğu için görevden alınma kararının kendisine henüz tebliğ edilmediğini söyledi.

‘RÜŞVET VE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA’ İLE SUÇLANIYOR

Bülent Öz’e, aynı zamanda akrabası olan Ö.E. isimli kişinin şikâyeti üzerine Çan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “rüşvet” ve “görevi kötüye kullanma” gerekçeleriyle soruşturma açıldı. Soruşturmanın içeriğinde, Bülent Öz’ün, kendisi hakkında şikâyette bulunan kişiye, belediyeden alacakları karşılığında evinin kira ve faturaları ile mobilya bedellerini ödettirdiği, çocuklarının eğitim masraflarının belediyeden iş alan yüklenici tarafından karşılandığı iddiaları yer alıyor. Öz, bu kapsamda 31 Mayıs tarihinde de gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkeme tarafından da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

‘KARARLARIN SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

Evinin kira ödemesi, mobilyalar ve çocuklarının okul paralarının karşılatılması gibi iddiaları sorduğumuz Belediye Başkanı Bülent Öz, bu iddiaların tümüyle yalan olduğunu dile getirdi. İddialarla ilgili Başkan Öz, “Benim böyle bir işe karışmam kesinlikle doğru değil, kabul edilebilir de değil” diye konuştu. Hem idari hem de hukuki olarak soruşturmaların devam ettiğini, soruşturmaların içeriğine dair konuşmasının doğru olmadığını da dile getiren Öz, "Sadece birtakım iddialar var. Bunlar nedeni ile daha önce savcı tanıkları dinledi, üç hafta sonra da sizin de bildiğiniz gibi gözaltı kararı çıktı, şimdi de görevden uzaklaştırma kararı verildi. Ben her şeyden önce bu kararların siyasi olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘SORUŞTURMANIN SELAMETİNİ NASIL ETKİLEYEBİLİRİM?’

Öz, 31 Mayıs’ta gözaltına alındığı süreçte Çan Linyitleri İşletmesi’nde bir AK Partili yöneticinin karıştığı yolsuzluk soruşturmasını hatırlattı. Kendisinin gözaltına alınması ile bu olay arasında ilişki kurarak "Bu haberlerin ardından gözaltına alınmamızı gündem değiştirme olarak görüyorum" dedi.

Söz konusu iddialarla ilgili tüm belgelerin incelendiğini ve kendisinin de bu konuya ilişkin bilgilendirmelerde bulunduğunu söyleyen Öz, “soruşturmanın selameti” kararını da doğru bulmadığını belirtti. Öz, “Evim arandı, dört hafta önce savcılık istedi, bütün belgeleri verdik, gözaltı günü belediye arandı, bir hafta boyunca müfettiş inceleme yaptı. Bütün belgeleri, faturaları, evrakları inceledi. Şimdi ben hangi delili, nasıl karartacağım? Soruşturmanın selametini nasıl etkileyeceğim? Ben bu kararların siyasi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.   

KILIÇDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Öz, görevden uzaklaştırıldığı haberini aldığında, önceden belirlenmiş programı nedeniyle Ankara’da bulunduğunu, bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir araya geldiğini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Muharrem Erkek ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın da katıldığı toplantıda, süreçle ilgili Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiğini ifade eden Öz, “Genel başkanımız konuyu gülümseyen ifadeleriyle, seçilmiş irademizin ülkemizin birçok noktasında baskı altına alınmaya çalışılmasının iktidarın son çırpınışları olarak değerlendirdi. Desteklerini iletti. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Dosyanın ayrıntılarını sorduğumuz Öz, son olarak adli sürecin devam ettiğini belirterek dosyanın ayrıntılarına ilişkin konuşmasının doğru olmayacağını söyledi.