Görevden almaya direnen AK Partili başkana el çektirildi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur ve yönetimine işten el çektirildiğini duyurdu. Yağmur'dan istifası istenmiş ancak görevde kalmaya devam etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti’nin yerel seçimler öncesi başlattığı görevden almalara direnen Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur ve yönetiminin tamamına işten el çektirildi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, “Parti Tüzüğünün 59. Maddesi delaletiyle ve 58/3 maddesi gereğince, Merkez Karar Yönetim Kurulumuzun (MKYK) 22.09.2023 tarih 303 sayılı kararı ile Bismil İlçe Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri işten el çektirilmiştir” denildi.

Ne olmuştu?

AK Parti, Diyarbakır’da 6 ilçe (Bağlar, Kayapınar, Ergani, Yenişehir, Lice ve Kocaköy) başkanını değiştirmiş ve Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur’un da istifa etmesi ve belediye başkan adaylığına başvurması istenmişti. Ancak, Yağmur görevinin başında olduğunu açıklamıştı. 

Yağmur, 14 Mayıs seçimlerinde başarı elde ettiklerini belirterek, “Belediye başkan adayı olmam için istifa etmem istendi. Ben de bu talebi kabul etmedim. Genel Merkez'in kararı olmadan görevi bırakmam. Yıllarımızı bu partiye verdik. Biz dava adamıyız. Bir kişi istiyor diye istifa edecek değilim. Bütün bunları Diyarbakır İl Başkanı yapıyor. Bu il başkanının kişisel egosu ve meselesi. Biz partiliyiz dava adamıyız. Bir adam istemiyor diye bizi kimse harcayamaz. Tayyip Erdoğan’ı sevdiğim için bu davaya girdim. Benim başkanlık yapma gibi bir meselem kalmadı. 22 yıldır partinin içindeyiz. Buradaki amacım davaya zarar veren insanların tavsiyesini sağlamak. Hedef oluyorum, bu dakikadan sonra başkanlık heyecanı kalmadı... Seçimlerden sonra il teşkilatı ve genel merkez, ‘Sen birincisin' deyip alkışladılar. Ne oldu da bir anda istifamı istiyorlar. Ortada hiçbir şey yok. İl örgütü 'istifa et' diyor, milletvekilleri 'istifa etm'e diyor. Bir duruş sergiledik, bu saatten sonra geri taviz vermeyiz. Kimsenin şerefi babamın şerefinden daha büyük değil. Burada yapılan mobbing ve haksızlığı kabul etmiyorum. Şu anda bu şekilde konuşmalarım bitmez” demişti.

'AKSİ TAKDİRDE BİR ŞEY OLURSA ÇIKAR KONUŞURUM'

Resmiyette başkan olmasına rağmen il örgütünün temayül yoklaması için duyuru yaptığını kaydeden Yağmur, “İl Başkanlığı, dün bir duyuru yaparak, “05.09.2023 Salı günü saat 10.00 Bismil İlçe Başkanlığı’nda Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı heyetince Bismil İlçe Başkanlığı için temayül yoklaması yapılacaktır. Bismil İlçe Başkanlığı için başvuru yapmak isteyen adaylar, aynı gün Bismil İlçe Başkanlığı’nda başvurularını yapıp Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı heyetince mülakata alınacaktır. İlçe başkanı varken bunu nasıl yapacaklar. Görevden aldıklarına dair kağıt göstersinler istifa ederim. Aksi takdirde bir şey olursa basının karşına çıkar konuşurum” ifadelerini kullanmıştı.

Yağmur, istifa etmeyince bu kez ilçe yönetiminin istifası ile başkanlığının düşürülmesi devreye konulmuş ancak, bu yöntemde de istenilen imzaya ulaşılamamıştı. AK Parti Genel Merkezi'nden Ziver Özdemir ve Şükrü Erdinç, Bismil'e gidip istifa etmek istemeyen Yağmur ile görüşmüşlerdi. Görüşmeden sonuç alınamayınca yeni ilçe başkanı için başvuruların alındığı belirtilmişti. Bunun için 20 kişi başvurmuştu. 

AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, 7 Eylül tarihinde sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Lice İlçe Başkanlığı'na Adem Kayaş, Kocaköy İlçe Başkanlığı'na Mehmet Uruç ve Bismil İlçe Başkanlığı'na ise Muzaffer Cengiz Özaydın’ın atandığını açıklamıştı. Parlak’ın bu paylaşımı ile Yağmur’un görevden alındığı duyurulmuştu.

Yağmur’un görevden alındığı ile ilgili MKYK üyesinin paylaşımına rağmen Yağmur görevine devam etmiş ve bir gün sonra sosyal medya hesabından, "Benim bilgim ve dahilim haricinde çıkan haberler asılsızdır. İtibar edilmemesini ve önemsenmemesini rica ediyorum. Görevimin başındayım" demişti.

Bu süreçte Yağmur, Hüda-Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’yı da ağırlamıştı. (HABER MERKEZİ)