AK Partili başkanın istifası istendi: 'Aksi bir şey olursa konuşurum'

AK Parti Diyarbakır İl Örgütü, Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur’un istifasını istedi. İl örgütüne rest çeken Yağmur, “Şu an il örgütü bana mobbing uyguluyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçimlerden sonra kongre sürecine giren AK Parti Diyarbakır’da 7 ilçe başkanını geçtiğimiz hafta “performans düşüklüğünü’ gerekçe gösterip görevden aldı. Bu kapsamda Bağlar, Kayapınar, Ergani, Yenişehir, Lice ve Kocaköy İlçe başkanları, il teşkilatının isteği üzerine istifa etti. AK Parti İl Koordinatörü, 3 yıldır Bismil İlçe Başkanlığını yapan Veysel Yağmur’unda istifasını istedi. Ancak Yağmur istifa talebini kabul etmedi.

'TALEBİ KABUL ETMEDİM'

Yaşananlara ilişkin Amida Haber’e konuşan Veysel Yağmur, 14 Mayıs seçimlerinde başarı elde ettiklerini belirterek, “Belediye başkan adayı olmam için istifa etmem istendi. Ben de bu talebi kabul etmedim. Genel Merkezin kararı olmadan görevi bırakmam. Yıllarımızı bu partiye verdik. Biz dava adamıyız. Bir kişi istiyor diye istifa edecek değilim. Bütün bunları Diyarbakır İl Başkanı yapıyor. Bu il başkanının kişisel egosu ve meselesi. Biz partiliyiz dava adamıyız. Bir adam istemiyor diye bizi kimse harcayamaz. Tayyip Erdoğan’ı sevdiğim için bu davaya girdim. Benim Başkanlık yapma gibi bir meselem kalmadı. 22 yıldır partinin içindeyiz. Buradaki amacım davaya zarar veren insanların tavsiyesini sağlamak. Hedef oluyorum, bu dakikadan sonra başkanlık heyecanı kalmadı” dedi.

'NE OLDU DA İSTİFAMI İSTİYORLAR?'

AK Parti tarihinde bir ilk kez böyle bir durumun yaşandığını kaydeden Yağmur, “Seçimlerden sonra İl teşkilatı ve genel merkez, ‘Sen birincisin deyip alkışladılar’. Ne oldu da bir anda istifamı istiyorlar. Ortada hiçbir şey yok. İl örgütü istifa et diyor, Milletvekilleri istifa etme diyor. Bir duruş sergiledik, bu saatten sonra geri taviz vermeyiz. Kimsenin şerefi babamın şerefinden daha büyük değil. Burada yapılan mobbing ve haksızlığı kabul etmiyorum. Şu anda bu şekilde konuşmalarım bitmez” ifadelerini kullandı.

'ÇIKAR KONUŞURUM...'

Resmiyette başkan olmasına rağmen İl örgütünün temayül yoklaması için duyuru yaptığını kaydeden Yağmur, “İl Başkanlığı, dün bir duyuru yaparak, “05.09.2023 Salı günü saat 10.00 Bismil İlçe Başkanlığı’nda Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı heyetince Bismil İlçe Başkanlığı için temayül yoklaması yapılacaktır. Bismil İlçe Başkanlığı için başvuru yapmak isteyen adaylar, aynı gün Bismil İlçe Başkanlığı’nda başvurularını yapıp Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı heyetince mülakata alınacaktır. İlçe başkanı varken bunu nasıl yapacaklar. Görevden aldıklarına dair kağıt göstersinler istifa ederim. Aksi takdirde bir şey olursa basının karşına çıkar konuşurum” dedi.

Tüzüğe aykırı bir durum ile karşı karşıya olduklarını belirten Yağmur, mobbing ve yıldırmalara boyun eğmeyeceklerini söyledi. İl örgütünün zorlamasıyla 9 yönetim kurulu üyesinin istifaya zorlandığını belirten Yağmur, “Yönetimimiz 30 kişiden oluşuyor. İl örgütü 9 arkadaşımızı ‘sizi disipline veririz’ diyerek istifaya zorladı. Bu uygulamalar AK Parti kimliğine zarar veriyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)