Giresun’a yeni korona yasakları getirildi

Valilikten vaka sayısı yüksek olan Giresun için yeni kararlar alındı. Köy ve yaylalara çıkış, ziyaret, gün gibi etkinliklere yasak getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kentlere göre haftalık Covid-19 vaka dağılımında dördüncü sırada yer alan Giresun’da, valilik yeni kısıtlama kararları aldı. 100 bin nüfusa düşen vaka sayısının 184,34 olarak açıklandığı ilde hafta sonu kısıtlamalarında köy ve yaylalara çıkışlara yasak getirildi. İlde ziyaret, gün ve sosyal faaliyetlere de izin verilmeyecek, denetimler sıklaştırılacak, belediye hoparlörlerinden cenaze anonsları yapılmayacak.

Vali Enver Ünlü başkanlığında dün gerçekleştirilen pandemi kurulu toplantısı sonrası alınan kararlara uyulması, uymayanların Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

Valilikten alınan yeni kararlar şöyle;

-İl genelinde tüm köy ve mahalle muhtarları, köy ve mahallelerde düğün, nişan, kına, mevlit, taziye gibi toplu olarak bir arada bulunulmasına neden olacak etkinliklerin kontrol altına alacak.
-Ev içi bulaşın önüne geçilmesi amacıyla ziyaret, gün gibi sosyal faaliyetlere izin verilmeyecek.
-İl genelinde Denetim Ekipleri tarafından yapılan denetimler artırılacak. 
-Cenaze törenlerinin belirlenen kurallara uygun yapılması için dikkat edilecek.
-Belediyeler tarafından yapılan cenaze anonslarının yapılmasına ikinci bir karara kadar ara verilecek.
-Pandemi konusunda bilinçlendirme anonslarının yapılacak.
-Çiftçi Kayıt Belgesi olan kişilerin hayvancılıkla uğraşanları hariç olmak üzere 20-21 Şubat ve 27-28 Şubat tarihlerinde anılan belgeye istinaden “mevsim itibariyle yoğun kar yağışı olduğu için yapılacak tarımsal bir faaliyet bulunmadığından” çiftçilik faaliyeti için köy veya yaylalara çıkmasına izin verilmeyecek.
-Kolluk Kuvvetleri özellikle kısıtlama saatlerinde kontrol noktalarında daha sıkı tedbirler alacak. Muafiyete neden olan durum kapsamında ikametlerinden çıkanların muafiyet nedenine dair zaman ve güzergâh ile sınırlı kalıp kalmadıkları kontrol edilecek.
-Apartman yöneticileri vasıtasıyla apartman, site gibi yerlerin ortak kullanım alanlarının toplu bir şekilde kullanılması engellenecek.
-Gazi Caddesi kuzey ve güney giriş noktalarına bariyerle kontrol noktası konulacak ve HES kodu sorgulaması yapılacak. (HABER MERKEZİ)