Geçitli patlamasının failleri 12 yıldır bulunmadı: Acımızı diri tutan yegane sebep adaletsizlik

Hakkari’nin Geçitli köyünde yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu dokuz yakınını kaybeden Cahit Erol, her yıl mezarlıkta yaptığı anma programını bu kez hastanede düzenledi.

Cahit Erol, her yıl mezarlıkta anma düzenliyordu.
Google Haberlere Abone ol

Mimar Kaya

HAKKARİ - Hakkari'nin Geçitli köyünde 16 Eylül 2010 tarihinde kent merkezine gelmekte olan Erol Aydın yönetimindeki köy minibüsü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yola döşenen mayınla patlatıldı. Patlama sonucu dokuz kişi hayatını kaybetti, dört kişi de yaralandı.

Olayda, dokuz yakınını kaybeden Cahit Erol, her yıl anma törenini mezarlıkta yaparken bu yıl geçirdiği operasyon nedeniyle hastane odasında anma yapmak zorunda kaldı.

Cahit Erol

‘FAİLLER ORTAYA ÇIKARILANA KADAR ANMA TÖRENİNE DEVAM EDECEĞİM’

Cahit Erol, patlamanın 12’inci yılında, akrabaları Cane Dayan, Semiha Dayan, Eşref Gür, Şirin Kurt, Raife Çiftçi, Enes Erol, Abuzeyt İdem ve Nurullah Umut Çiftçi için hastanede anma töreni düzenledi. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde cerrahi operasyon geçiren Erol, olayda oğlu ve yeğeni başta olmak üzere dokuz yakınını kaybettiğini ifade ederek, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Erol, "Acımızı diri tutan yegane sebep, adaletsizliktir. Olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen faillerin kim olduğunu öğrenemedik. Bize verilen tazminatlarla hukuki süreç geçen yıl kapatıldı. Ben de olayın üstü kapatılmasın diye her yıl mezarlıkta anma töreni düzenliyordum. Fakat patlamanın yıl dönümünde sağlık sorunlarım baş gösterdi. Van'da ameliyata alındım. Fakat şunu bilsinler, yaşadığım sürece, failler ortaya çıkarılana kadar anma törenine devam edeceğim” diye konuştu.