Geçitli katliamının failleri 11 yıldır bulunmadı

Hakkari’nin Geçitli Köyü'nde yola döşenen mayının patlatılması sonucu ölen 9 kişi mezarları başında anıldı. Sıddık Erol, hukuki sürecin üzerinin tazminatlarla kapatıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Mimar Kaya

HAKKARİ - Hakkari’nin Geçitli Köyü'nde 16 Eylül 2010 tarihinde kent merkezine gelmekte olan Erol Aydın yönetimindeki 65 EN 341 plakalı köy minibüsü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yola döşenen mayının uzaktan kablo düzeneği ile patlatıldı. Saldırıda 9 kişi öldü, 4 kişi yaralanmıştı.

Faillerin bulunması için bir araya gelen acılı aileler, patlamanın 11'inci yılında Aydın Erol, Eşref Gür, Cane Dayan, Semiha Dayan, Şirin Kurt, Raife Çiftçi, Enes Erol, Abuzeyt İdem ve Nurullah Umut Çiftçi için mezarları başında anma etkinliği düzenledi. Aileler mezarlıktaki anmada, ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar açtı.

‘11 YILDIR EVLERİMİZDE YAS VAR'

Her yıl 16 Eylül'de faillerin bulunması için mezarlıkta bir araya geldiklerini ifade eden, Cahit Erol, "11 yıldır evlerimizde yas var. Olayın faillerinin bulunması için çalmadığım kapı kalmadı. Fakat failler halen bulunamadı. Bugün tüm köyü derinden sarsan olayın yıl dönümü. Faillerin bulunmaması acılı aileleri pes ettirdi. Artık kimse mezarlığa gelmiyor. Köylü bana basını çağırarak bize olayı hatırlatmayın diyor. Olayımız çok büyük. Acımızda büyük. Bizler failler bulunana kadar her yıl anma etkinliğimize devam edeceğiz” diye konuştu.

geçitli
Aileler, kaybettikleri yakınları için dua okudu.

 

'TAZMİNATLARLA HUKUKİ SÜREÇ DURDURULDU'

Patlamada kızını ve yeğenini kaybeden Sıddık Erol ise, "Olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen faillerin kim olduğunu öğrenemedik. Bize verilen tazminatlarla hukuki süreç durduruldu. Bizde olayın üstü kapatılmasın diye mezarlığa gelerek anma etkinliği düzenledik. Burada dua ettik. Birçok acılı aile mezarlığa gelmek istemiyor. Nedeni ise faillerin bulunmaması. Acımız çok büyük. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın” dedi.