Geçici anlaşma sağlandı, Hollywood grevi sona erdi

Oyuncu sendikası SAG-AFTRA, Hollywood stüdyolarıyla 118 gün süren grevi sona erdirmek için geçici bir anlaşmaya vardığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu sendikası SAG-AFTRA, oybirliğiyle Sinema Filmi ve TV Yapımcıları İttifakı (AMPTP) ile anlaşmaya vararak 118 günlük grevi sona erdirdiğini açıkladı. AMPTP'den yapılan yazılı açıklamada, SAG-AFTRA'ya, "asgari ücretlerde son 40 yılın en büyük artışının" yapılacağı ifade edildi.

AMPTP açıklamada, geçici anlaşmaya varılmasından memnuniyet duyduklarını ve "sektörün harika hikayeler anlatma işine devam etmesini sabırsızlıkla beklediğini" söyledi. Ayrıca anlaşma kapsamında oyunculara, yapay zeka kullanımı konusunda da güvence verileceği belirtildi. 

BBC'nin aktardığına göre, oyuncuların asgari maaşlarına önceki anlaşmaya göre yaklaşık yüzde 8’lik bir artış yapılacak. Bu rakam, oyuncuların istediğinden az da olsa son yılların en yüksek rakamı olarak kayda geçti. SAG-AFTRA, ücret artışı ve yapay zeka garantilerine ek olarak, telif ücretlerinin arttırılması ve oyuncuların emeklilik ve sağlık sigortalarının daha fazla katkı yapılması çağrısında bulundu.

Grev nedeniyle birçok popüler televizyon dizisi ve filmin yapımına ara verilmiş, ABD ekonomisi de yaklaşık 6 milyar dolar zarara uğramıştı.