Grevdeki oyunculara Cadılar Bayramı kısıtlaması: 'Sosyal medyada paylaşmayın'

Oyuncu Sendikası SAG-AFTRA, "grevle dayanışma içinde kalarak Cadılar Bayramı'nı kutlamak" isteyen üyeleri için yönerge yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu sendikası SAG-AFTRA, üyelerine Cadılar Bayramı için grevden etkilenen popüler dizi ve filmlerdeki karakterler gibi giyinmekten kaçınmalarını söyleyen bir uyarı metni gönderdi. Metin, sendika üyelerinin "Oppenheimer" ve "Barbie" kostümlerinden vazgeçmeleri anlamına geliyor.

Beyazperde'nin aktardığına göre, sendika, stüdyolara herhangi bir tanıtım sağlamamak için oyunculara "ilgili içerikten ilham alan kostümlerin fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamamalarını" önerdi. Böylece sendika üyesi aktörler çoğu film veya TV karakteri gibi giyinip bu görüntüleri sosyal medyada paylaşamayacak. Sendika, bunun yerine üyelerine "hayalet, zombi, vb. gibi genel karakter ve figürlerden ilham alan kostümler seçmelerini" tavsiye etti. 

Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ile Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçıları'nın (AFTRA) iş garantisi ve maaş güvencesi talebiyle başlattıkları grev için görüşmeler hala sürüyor. Son olarak, Hollywood'da grev yapan oyuncuların yapımcılarla görüşmeleri askıya alındı ve üyelere yeniden greve katılmaları çağrısında bulunuldu.