Hollywood yıldızları grevi bitirmek istiyor: 150 milyon dolar teklif ettiler

Hollywood'daki grevi sonlandırmak amacıyla yapılan görüşmelerin askıya alınması üzerine yıldız oyuncuların grevi sonlandırmak için SAG-AFTRA’ya 150 milyon dolar teklif ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ile Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçılarının (AFTRA) iş garantisi ve maaş güvencesi talebiyle başlattıkları grevi sonlandırmak amacıyla Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile süren görüşmeleri askıya alınmıştı. SAG-AFTRA, üyelere yeniden greve katılmaları çağrısında bulunmuştu.

NTV'nin aktardığına göre, görüşmelerin şimdilik sonuçsuz kalmasıyla, Hollywood'un bazı isimleri grevi düzenleyen SAG-AFTRA'nın başkanıyla bir araya gelme kararı aldı. Aralarında George Clooney, Emma Stone, Ben Affleck, Tyler Perry ve Scarlett Johansson'ın olduğu Hollywood'un ünlü isimleri greve öncülük eden başkan Fran Drescher ile arabulucu Duncan Crabtree-Ireland bir araya geldi.

Zoom üzerinden yapılan görüşmede, Hollywood yıldızlarının SAG-AFTRA’ya 150 milyon dolar teklif ettiği ortaya çıktı.

'GELİR EŞİTSİZLİĞİNİ KAPATMAK İÇİN YOLLAR ARIYORUZ'

Deadline'a konuşan Clooney, "En çok kazananların çoğu çözümün parçası olmak istiyor. Sendikaya daha fazla ödeme yapmamızın adil olduğunu düşünüyoruz. Görüşmeler devam edecek ama bu işte birlikte olduğumuzu göstermek istiyoruz ve oyuncular arasındaki gelir eşitsizliğini kapatmak için yollar arıyoruz" dedi.

150 milyon dolar sayesinde, sendikaya destek sağlanacak ve sağlık yardımları iyileştirilebilecek.

Ne olmuştu?

SAG-AFTRA'nın internet sitesinde yayımlanan ortak açıklamada, AMPTP ile sanatçıların maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda gerçekleştirilen görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle grev kararı verilmesi için adım atıldığı duyurulmuştu.

Sanatçılar, iş garantisi ve maaş güvencesi talebiyle televizyon yapımcısı şirketlerle yaptıkları görüşmeden sonuç çıkmaması gerekçesiyle 15 Temmuz'da Los Angeles'te greve gitmişti.

Amerikan Senaristler Birliği (WGA) de yıllık dizi ve film üretiminin önemli ölçüde arttığı son yıllarda daha zor şartlar altında çalıştıkları ve bunun karşılığında daha az ücret aldıkları gerekçesiyle 2 Mayıs'ta greve gidildiğini açıklamış, daha sonra iki grev birleştirilmişti.

WGA'nın grevi, AMPTP ile varılan ön anlaşma neticesinde 5 ayın ardından sona ermiş, sendika liderlerinin oy birliğiyle kabul ettiği üç yıllık anlaşmanın, talep edilen tazminat, istihdam süresi ve yapay zekanın kontrolüne ilişkin maddeleri içerdiği açıklanmıştı.