Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali özelleştirilecek

Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait santral, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre özelleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kocaeli'nde bulunan Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin satış yöntemiyle özelleştirilmesi için ilan verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait bir gaz türbini, bir buhar türbini ve iki atık kazanından oluşan Gebze Dilovası Doğalgaz Çevrim Santrali ekipmanları ve taşınmazlarının satılacağı ihale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. Teklif sahiplerinin katılımıyla düzenlenecek açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.

İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak yer alabilecek. 
İhalelere katılabilmek için, gizlilik taahhütnamesinin imzalanması ve İhale Şartnamesi ile Tanıtım Dokümanı'nın alınması zorunlu tutuldu.

Söz konusu varlıklar hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı 10 bin lira karşılığında alınabilecek. İhalede, geçici teminat tutarı 1,5 milyon lira, son teklif verme tarihi 15 Nisan olarak belirlendi.

2017 yılında yapılan santralin yıllık üretimi 1 milyon 318 bin 800 kWh. Santral sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında 615 bin 626 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor. (HABER MERKEZİ)