Gazeteci Çiğdem Toker'e 'muhbir vatandaş' soruşturması

Gazeteci Çiğdem Toker, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendisi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Çiğdem Toker, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuyla ilgili yaptığı bir yorum nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendisi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Toker, soruşturmaya gerekçe olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs akşamı FOX TV’de yayınlanan seçim programında sarf ettiği sözlerin gösterildiğini belirtti.

"Sözcü yazarı Çiğdem Toker Sandıktan sonuca karşı muhalefet seçmenini sokaklara davet ediyor" denilerek sosyal medya platformu X’te yapılan bir yorumun ihbar edildiğini söyleyen Toker, suçlamaya ilişkin şunları söyledi:

"Muhbir vatandaşı düzelteyim önce: 1 Kasım 2022 tarihinden bu yana Sözcü yazarı değilim. İkincisi, bütünüyle demokratik hakların kullanılmasının güvence altına alınmasına yönelik bir açıklama kamu barışını bozmaya yönelik olamaz. O programda Cumhurbaşkanlığı seçimi temel alınarak Türkiye'deki seçimler ve demokrasi hakkında konular tartışıldı. Anayasa tarafından güvence altına alınmış hakların kullanılmasının, suç işlemeye tahri olarak çarpıtılarak şikayete konu edilmesi, cezalandırılmam için yeterli olamaz. Bu çerçevede, iddia edilen suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek ifademi sonlandırdım. Bu paylaşımları da güzel ülkemizde, hak arama özgürlüğünün bulunduğu eşiği dile getirmek amacıyla yaptım."

(HABER MERKEZİ)