Gazeteci Aygül’e ‘kurt siyasetçi’ cezası

Gazeteci Sinan Aygül, daha önce ceza aldığı ‘kurt siyasetçi’ haberinden dolayı mahkemenin açıkladığı hükmün geri bırakılması şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle adli para cezasına çarptırıldı.

Sinan Aygül
Google Haberlere Abone ol

BİTLİS - Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Bitlis News Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Sinan Aygül hakkında 2015 yılında AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’e "basın yoluyla hakaret" suçlamasıyla açılan davanın karar  duruşması, bugün Tatvan 2. Asliye Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada hazır bulunan Aygül hakkında 2015 yılında verilen ve açıklanmasının geri bırakılması kararı verilen 1500 TL adli para cezasının uygulanmasına hükmedildi.

'VERİLEN CEZA HUKUKİ DEĞİL'

Verilen cezanın basın ve ifade özgürlüğüne darbe olduğunu söyleyen Aygül, “Ne yazık ki çok zorlama bir karar. Gazeteciyim ve güncel bir konuda haber verme maksatlı bir köşe yazısı kaleme almıştım. Görülen davada yazdığım yazıda söz konusu siyasetçi ile ilgili ‘kurt siyasetçi’ şeklinde bir tabir kullandım. Bu bir deyim ve anlamı açık. İlgili kişi de bir siyasetçi. Eleştiri sınırları belli. Dava açılması bile abesken, bu davadan ceza almak basın ve ifade özgürlüğü açısından çok acı bir durum" diye konuştu.

Gazeteci Aygül’e verilen cezanın hukuki olmadığını söyleyen avukat Fırat Epözdemir ise eleştirilerin cezalandırılmasının caydırıcı etki doğurarak toplumdaki farklı seslerin susturulmasına yol açabileceğini, cezalandırılma korkusunun çoğulcu toplumun sürdürülebilmesine engel olabileceğini belirtti.

Etiketler Bitlis Sinan Aygül