Galatasaray, Antalya mücadelesinde VAR ile güldü: 2-1

Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Antalyaspor'u 2-1 yendi. Galatasaray, müsabakada VAR incelemesi sonrasında birer gol ve penaltı kazandı

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Bitexen Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Rams Park'taki karşılaşmayı Abdulkadir Bitigen yönetti. 

Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golü 12'nci dakikada penaltıdan ve 45+1'inci dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu 59'uncu dakikada bir penaltıdan yararlanamadı. Antalyaspor'un maçında tek gollü ise 33'üncü dakikada van de Streek'ten geldi.

9'uncu dakikada Mertens'in sağ kanattan atış yapması serbest vuruşun savunmadan seken topu ardından ceza yayının önünde kontrol eden Tete, içeri giren rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Oyun durduktan sonra VAR'dan gelen uyarının ardından güçlerini genişletmek için kenara gelen Abdulkadir Bitigen, Tete'ye müdahale olduğunu tespit etti ve penaltı görüldü.

12'nci dakikada kullanılan penaltı atışında topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

33'üncü dakikada Antalyaspor eşitliğini sağladı. Sol kanattan kırıp atakta Kaluzinski'nin arka direğe ortada Muslera boşken van de Streek müsait durumda meşin yuvarlanması boş kaleye gönderildi: 1-1.

45+1'inci dakikada Galatasaray öne geçti. Sarı-kırmızılı takımın hücumunda ceza sahasının dışında hafif sağ çaprazdan Torreira'nın arka direkte ortada Vinicius'un kafa vuruşunu kaleci Leite altıpas üzerine sektirdi. Topu önünde bulan Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderirken yan hakem ofsayt plajını kaldırdı. Bir süre VAR ile konuşan Hakem Abdulkadir Bitigen, Vinicius'un ofsaytta bulunmadığının tespit edilmesinden sonra orta noktayı gösterdi: 2-1.

Galatasaray, ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

PENALTIYI KAÇIRDI

57'nci dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Hızlı hücumda Mertens'in pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Köhn, Erdoğan Yeşilyurt'un müdahalesiyle yerde kalırken hakem Abdulkadir Bitigen penaltı gösterdi.

59'uncu dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun penaltıda kullandığı üst üst direkten oyun alanına geri döndü.

Galatasaray, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Bu sonuçla puanını 72 yapan sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe'nin 2 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Süper Lig'in 27. haftasında toplam 28 golün atıldığı karşılaşmaların 7'sini ev sahibi takımlar, 2'sini konuk ekipler kazandı. Bir mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.

SONUÇLAR:

Ligin 27. haftasında oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Yılport Samsunspor-Çaykur Rizespor: 3-0

Mondihome Kayserispor-MKE Ankaragücü: 3-2

Gaziantep FK-RAMS Başakşehir: 0-2

TÜMOSAN Konyaspor-Atakaş Hatayspor: 2-0

Fenerbahçe-Kasımpaşa: 2-1

EMS Yapı Sivasspor-Siltaş Yapı Pendikspor: 4-1

VavaCars Fatih Karagümrük-Corendon Alanyaspor: 1-1

Trabzonspor-Yukatel Adana Demirspor: 1-0

İstanbulspor-Beşiktaş: 0-2

 

(SPOR SERVİSİ)