G20 toplantısında Ukrayna konusunda mutabakat sağlanamadı

Hindistan'ın ev sahipliğinde yapılan G20 toplantısının sonunda yayınlanan nihai belgede Rusya-Ukrayna savaşı konusunda herhangi bir anlaşmaya varılamadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Bengaluru kentinde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı, Rusya ile Çin'in Ukrayna'daki savaşın nihai bir belgede tanımlanmasına itiraz etmesi sebebiyle mutabakat sağlanamadan sona erdi. 

AA'nın haberine göre, ilk günü Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümü olan 24 Şubat'ta gerçekleşen toplantı bugün tamamlandı. Toplantının sonunda yayınlanan nihai belgede 'Ukrayna'daki savaş konusunda herhangi bir anlaşmaya varılamadığı' belirtildi.

Toplantının sonuç bildirgesi, dünyanın önde gelen yedi sanayi ülkesinden oluşan G7'nin 24 Şubat'ta Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar açıklaması ardından geldi.

'SAVAŞ ÇABALARINI ENGELLEMEK İÇİN DAHA FAZLASINI YAPIN'

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rus yetkililerin katıldığı bir oturumda, 'Ukrayna'ya karşı yasa dışı ve haksız savaşı' kınayarak, G20 ülkelerine 'Ukrayna'yı desteklemek ve Moskova'nın savaş çabalarını engellemek için daha fazlasını yapma' çağrısında bulundu.

Kasım 2022'de Endonezya'nın Bali kentinde yapılan son büyük G20 toplantısında liderler, Rusya-Ukrayna savaşının 'dünya ekonomisindeki kırılganlıkları artırdığı' uyarısında bulunarak savaşı 'şiddetle kınamıştı.'

Hindistan’ın G20 dönem başkanlığı 1 Aralık 2022’de başlamıştı. Yeni Delhi, 9-10 Eylül’de gerçekleştirilecek 18’inci G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. (DIŞ HABERLER)

Etiketler g20 rusya savaş kınama