Almanya Başbakanı Scholz: G7 ülkeleri Rusya'ya yeni yaptırımlar konusunda anlaştı

Almanya Başbakanı Scholz, G7 ülkeleri toplantısında Rusya'ya ek yaptırımlar konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Olaf Scholz, G7 ülkelerinin Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya ilave yaptırımlar üzerinde anlaştığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Olaf Scholz, G7 ülkelerinin liderleriyle çevrim içi yaptığı toplantının ardından başkent Berlin'de basın toplantısı düzenledi.

Almanya’nın, Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle Rusya'ya karşı uluslararası ittifakı güçlendirmek için çalıştığını söyleyen Scholz, savaşın yıl dönümünde ülkesinin Ukrayna'ya verdiği "sağlam" desteğini vurguladı.

Scholz, "Rusya'nın uluslararası hukuka geri dönmesi ve sonunda müzakere masasına oturması için baskıyı sürdürmeliyiz. Elbette buna ekonomik baskı da dahil" dedi.

'YAPTIRIMLARI AB İÇİNDE DE UYGULAMAK İSTİYORUZ'

Rusya’ya karşı yaptırımlarını koordine etmeye ve yaptırımlarda yasal boşlukları kapatmaya devam etme konusunda G-7'de mutabık kaldıklarını aktaran Scholz, "Bugün daha fazla tedbir taahhüdünde bulunduk ve bunları 10'uncu yaptırım paketiyle AB içinde uygulamak ve gerekli adımları atmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Scholz, G-7'nin Ukrayna’ya gerektiği sürece "finansal destek ve silah tedariki" konusunda güvence verdiğini aktararak, Rus birliklerinin Ukrayna'dan çekilmesi gerektiğini ve bu adım olmadan savaşın sonlandırılmasının müzakere edilmesinin mümkün olmayacağını yineledi.

'UKRAYNA'YA GÖNDERİLECEK LEOPARD TANKI SAYISINI 18'E ÇIKARDIK'

Olaf Scholz, Almanya'nın Ukrayna’ya sağlamayı taahhüt ettiği "Leopard 2" tankı sayısını 14’ten 18’e çıkardığını da belirtti.

Hindistan’a ziyaret gerçekleştirerek, yarın Başbakan Narendra Modi ile bir araya geleceğini dile getiren Scholz, "Başbakan Modi ile aylardır yakın temas halindeyim ve bir kez daha Rusya-Ukrayna savaşında konumumuzu anlatacağım" diye konuştu.

Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümü kapsamında ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G-7’nın liderleri ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy görüntülü görüşme gerçekleştirmişti. (HABER MERKEZİ)