Zelenskiy’den savaşın 1’inci yılı açıklaması: ‘Tarihimizin en zor günü’

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümünde görüntülü bir mesaj paylaştı. Zelenskiy, "24 Şubat’ta milyonlarcamız bir tercih yaptı. Beyaz değil sarı-mavi bayrağı seçti” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının birinci yıldönümü dolayısıyla Twitter hesabından bir mesaj yayınladı ve paylaştığı görüntülü bir mesaj ile Ukrayna halkına hitap etti. 

Zelenskiy, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "24 Şubat tarihinde, milyonlarcamız bir tercih yaptı. Beyaz değil sarı-mavi bayrağı seçti. Kaçmadı, yüzleşti. Direndi ve savaştı. Bu bir yıl acının, hüznün, inancın ve birliğin bir yılı oldu. Ve bu bir yılda yenilmez olarak kaldık. 2023'ün ise zaferimizin yılı olacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

'ERKEN UYANDIK VE O GÜNDEN BERİ UYUMADIK’

Vladimir Zelenskiy, yayınladığı görüntülü mesajda da bundan bir yıl önce 24 Şubat’ta sabah saat 7.00’de benzer şekilde Ukrayna halkına hitap ettiğini hatırlatarak “24 Şubat 2022 böyle başladı. Hayatımızın en uzun günü. Tarihimizin en zor günü. Erken uyandık ve o günden beri uyumadık” açıklamasında bulundu. 

“Korkmadık, kırılmadık, pes etmedik” diyen Ukrayna Devlet Başkanı, bu süreçte ülkeye yapılan askeri yardımlara da işaret etti. Zelenskiy, “Ukrayna dünyaya ilham kaynağı oldu. Ukrayna dünyayı birleştirdi. Kanıt olarak binlerce kelime söylenebilir ancak birkaç tanesi yeterli. HIMARS, Patriot, Abrams, IRIS-T, Challenger, NASAMS, Leopard” dedi. 

‘Bir yıl boyunca Ukrayna ile yan yana duran ortaklarına, müttefiklerine ve dostlarına’ da teşekkür eden Vladimir Zelenskiy, ‘Rusya’nın geçici işgal ettiği bölgelerdeki’ Ukraynalılara seslendiğini belirterek, “Ukrayna sizleri yalnız bırakmadı, unutmadı ve vazgeçmedi sizlerden. Öyle ya da böyle bütün topraklarımızı işgalden kurtaracağız” dedi. (DIŞ HABERLER)