Futboldan men edilen başkan başkalarını da taciz etmiş

Bir kadın oyuncuyu taciz eden eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales için inceleme tamamlandı. Rubiales'in aynı törende İngiliz oyunculara yönelik tacizleri de tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FIFA, 2023 Kadınlar Dünya Kupası final maçının ardından Jenni Hermoso'yu öperek taciz eden İspanya Futbol Federasyonu eski başkanı Luis Rubiales'e karşı açılan davaya ilişkin yeni bulgularını yayınladı. Rubiales’in iki İngiliz oyuncuya karşı uygunsuz hareketleri bulunduğu tespit edildi.

Posta'da yer alan habere göre, İngiliz Futbol Federasyonu yöneticisi Debbie Hewitt tarafından hazırlanan raporda Rubiales’in, dünya kupası finali sonrası İngiliz defans oyuncusu Lucy Bronze’u da taciz ettiği ortaya çıktı.

FIFA Disiplin Kurulu’nun önüne gelen raporda Rubiales için, “Neredeyse tüm kadın futbolculara dokundu. Çoğuna sımsıkı kendine çekip, sarıldı, yanaklarından öptü. Birisinin poposuna vurdu, bazılarına sarılıp ayaklarını yerden kesecek şekilde havaya kaldırdı. Çoğu durumda kucaklaşmayı ve fiziksel teması bizzat başlattı” denildi. 

Ne olmuştu?

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 20 Ağustos'taki finalinde İngiltere'yi 1-0 yenerek tarihinde ilk defa dünya şampiyonu olan İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın Sidney'deki maç sonrasındaki madalya töreni ve kutlamalar sırasında RFEF Başkanı Rubiales'in bazı hareketleri tepki almıştı. İspanya'nın maçı kazanmasının ardından Rubiales, madalya töreninde İspanyol futbolcu Jennifer Hermoso'yu dudağından öperek taciz etmişti.

RFEF Başkanı Rubiales, İspanya'da bazı siyasetçiler, basın ve sivil toplum örgütlerince sert bir şekilde eleştirilse de istifa etmeyeceği açıklamıştı. Bunun üzerine de İspanya hükümeti, Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Yüksek Konseyi aracılığıyla Rubiales'in görevden alınması için Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvurmuştu. FIFA da Rubiales'i hakkındaki soruşturma nedeniyle 90 gün görevden uzaklaştırma kararı almıştı. Rubiales, federasyon başkanlığından istifa etmişti. Rubiales daha sonra 3 yıllığına futboldan men edilmişti. (HABER MERKEZİ)