FIFA'dan futbolcuyu taciz eden Rubiales'e futboldan men cezası

FIFA, 2023 Kadınlar Dünya Kupası final maçının ardından Jenni Hermoso'yu öperek taciz eden İspanya Futbol Federasyonu eski başkanı Luis Rubiales'in 3 yıllığına futboldan men etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) futbolcu Jenni Hermoso'yu öperek taciz eden İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) eski başkanı Luis Rubiales hakkındaki kararını açıkladı. Rubiales, 3 yıllığına futboldan men edildi.

Reuters'ın haberine göre, FIFA'dan bugün yapılan açıklamada, söz konusu men kararının 20 Ağustos'ta FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası'nda yaşanan olaylarla bağlantılı olarak alındığı belirterek, Rubiales hakkında daha önce 90 günlük uzaklaştırma kararı verildiğini hatırlattı.

Ne olmuştu?

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 20 Ağustos'taki finalinde İngiltere'yi 1-0 yenerek tarihinde ilk defa dünya şampiyonu olan İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın Sidney'deki maç sonrasındaki madalya töreni ve kutlamalar sırasında RFEF Başkanı Rubiales'in bazı hareketleri tepki almıştı. İspanya'nın maçı kazanmasının ardından Rubiales, madalya töreninde İspanyol futbolcu Jennifer Hermoso'yu dudağından öperek taciz etmişti.

RFEF Başkanı Rubiales, İspanya'da bazı siyasetçiler, basın ve sivil toplum örgütlerince sert bir şekilde eleştirilse de istifa etmeyeceği açıklamıştı. Bunun üzerine de İspanya hükümeti, Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Yüksek Konseyi aracılığıyla Rubiales'in görevden alınması için Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvurmuştu. FIFA da Rubiales'i hakkındaki soruşturma nedeniyle 90 gün görevden uzaklaştırma kararı almıştı. Rubiales, federasyon başkanlığından istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)