Fransız ‘blackgaze’ ikilisi Alcest, İstanbul’a geliyor

If Performance Hall sahnesi, 26 Ekim'de Fransız ‘blackgaze’ Alcest'i ağırlayacak. Konser biletleri 26 Şubat'ta satışa çıkacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’nın önemli blackgaze gruplarından biri olan Alcest, Epifoni organizasyonuyla 26 Ekim 2024 gecesi If Performance Hall sahnesinde olacak. Biletler 26 Şubat Pazartesi saat 12.00'de satışta olacak.

Black metal, post-rock ve shoegaze müzik türünü bir araya getiren ve blackgaze adıyla anılan müzik türünün öncülerinden Alcest, Fransız müzisyen Neige’in solo projesi olarak 2000 yılında hayata geçti. Çok yakında yayınlayacaklarını açıkladıkları yeni albümleri 'Les Chants de l’Aurore'in turnesi kapsamında 7 yıl aradan sonra ülkemize gelecek olan grup, yeni şarkılarını da bu konserde ilk kez canlı olarak seslendirecek.

İlk kurulduğu yıllarda üç kişiden oluşan grup, daha sonra shoegaze tarzına geçmesiyle birlikte iki kişi olarak yoluna devam ediyor. My Bloody Valentine, Slowdive, Ride gibi gruplardan ilham alan, bu türü coldwave’in ve post-rock’ın armonileriyle buluşturan grup, metal müzik türünü de çizgisinde tutuyor.

Etiketler alcest konser