Fransa'da influencerlara yasayla ticari denetim geldi

Fransa'da influencerların faaliyetlerine denetleme ve çeşitli yasaklar getiren, uymayanlara ceza öngören yasa kesin olarak onaylandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Parlamentosu influencerların sosyal medyadaki ticari faaliyetlerine denetleme getiren yasa tasarısını nihai olarak onayladı.

Fransız Senatosunun oturumunda, sosyal medya içerik üreticisi influencerlara ilişkin yasa tasarısı ikinci kez görüşüldü.

Ticaretle uğraşan influencerların faaliyetlerine hukuki tanımlama getiren yasa tasarısı, oy birliğiyle kabul edildi.

Dün mecliste de kabul edilen tasarı, bugün senatoda yapılan oylamanın ardından Parlamento tarafından nihai olarak onaylanmış oldu.

Fransa'da bir yasa tasarısının nihai olarak kabul edilmesi için Parlamentonun iki kanadı olan meclis ve senatonun aynı tasarı metnini onaylaması gerekiyor.

'REKLAM' UYARISI ZORUNLU 

Tasarı, influencerlara, alkol ve tütün ürünleri ile estetik operasyon reklamı yapma yasağı ve paylaşımlarında "reklam" veya "ticari işbirliği" yazısı zorunluluğunu getiriyor.

2 YILA KADAR HAPİS

Yasa tasarısı kapsamındaki yasakları ve yükümlülükleri ihlal eden influencerlara 2 yıla kadar hapis ve 300 bin avroya kadar para cezası verilmesi öngörülüyor. Fransa'daki influencer sayısı 150 bin olarak tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)