Fransa, trenle 2.5 saat mesafedeki yerlere uçuşları yasaklayacak

Fransa Ulusal Meclisi, karbon emisyonunu düşürmek adına trenle iki buçuk saatten daha kısa süren mesafelerde uçuşların kaldırılması için hazırlanan yasa tasarısını onayladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa, iklim değişikliğiyle mücadelede karbon emisyonunu düşürmek amacıyla trenle iki buçuk saatten daha kısa süren mesafeler için iç hatlar uçuşlarını kaldırmaya hazırlanıyor. Fransa Ulusal Meclisi'nde yapılan oylamada, tren alternatifinin bulunduğu yolculuklar için uçuşların askıya alınmasına karar verildi. Tasarı, yasalaşmadan önce Senato'da oylanacak.

Tasarının, başkent Paris ile Nantes, Lyon ve Bordeux arasındaki uçuşları etkileyeceği belirtildi. Hafta sonu Ulusal Meclis'te yapılan oylama, ulusal havayolu şirketi Air France'ın yeniden sermayelendirilmesi için Fransız hükümetinin 4 milyar euro kaynak sağlaması ve şirketteki hükümet payının artırılması kararlarından sonra geldi. Air France-KLM ortaklığı, Covid-19 salgının etkisiyle 2020'de 7.1 milyar euro zarar açıklamıştı. 

Tasarıya karşı çıkan İklim İçin Yurttaşlar Konvansiyonu, daha önce bu uygulamanın trenle dört saat süren yolculukları kapsayacak şekilde düzenlenmesini talep etmişti. Ancak öneri, Air France şirketinden gelen tepkiler üzerine reddedilmişti. (DIŞ HABERLER)