Fox'a Başak Demirtaş incelemesi: 'Sorun söyledikleri değil, haklılığı'

Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, "Başak Demirtaş'ın dün Fox'ta söylediklerinin tek bir kelimesinde bile sorun yok. Aslında 'sorun' söyledikleri değil, haklılığı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fox TV'ye eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın katıldığı program gerekçesiyle inceleme başlatmasına tepki gösteren avukat Mahsuni Karaman, "Tek bir kelimesinde bile sorun yok" dedi.

Edirne F tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, dün Fox TV'de katıldığı programda, pandemi sürecinde Selahattin Demirtaş'ın kapalı ve açık görüş haklarının elinden alındığını söylemişti. "Kızlarımız babalarına 19 aydır sarılamadılar" diyen Başak Demirtaş, "Selahattin'in haksız yere, herhangi bir kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan 5 yıldır cezaevinde tutuluyor olduğu tespiti doğru ancak eksiktir. Çünkü Selahattin'le ilgili kesinleşmiş bir karar var ve o da Selahattin'in suçsuz olduğunu söyleyen ve derhal serbest bırakılmasını isteyen AİHM kararıdır. Ancak bu karara uyulmadı. Bu da inanılır gibi değil. Maalesef, bu ülkeyi yönetenler istedi diye Selahattin içeride, yoksa herhangi bir suçu olduğu için değil. AİHM kararları bağlayıcıdır. Anayasamızın 90. maddesinde bu yer alıyor" ifadelerini kullanmıştı.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, “FOX yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir programda konuk Başak Demirtaş’ın sözleri ve açıklamaları nedeniyle 6112 sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır” denilmişti.

'OYSA HİÇ KİMSE KORKMUYOR. HELE ARTIK HİÇ'

Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla RTÜK'ün kararına tepki gösterdi. Karaman, "Başak Demirtaş'ın dün Fox'ta söylediklerinin tek bir kelimesinde bile sorun yok. Aslında "sorun" söyledikleri değil, haklılığı. Bu haklılığın duyulmaması, görülmemesi isteniyor. Bir amaç da toplumu korkutmak. Oysa hiç kimse korkmuyor. Hele artık hiç" dedi. (HABER MERKEZİ)