Filmi çekilememişti: 'Jodorowsky’s Dune' kitabı rekor fiyata satıldı

Alejandro Jodorowsky'nin 'Dune'u filme uyarlamak için hazırladığı 'Jodorowsky's Dune' kitabı açık artırmada 3 milyon dolara satıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alejandro Jodorowsky'nin Frank Herbert'in 'Dune' kitabını uyarlamayı tasarlarken hazırladığı 'Jodorowsky's Dune' kitabı Christie's müzayede evinde açık artırmaya çıkarıldı. 10 adetten az sayıda basımı yapılan 'Jodorowsky’s Dune' 3 milyon dolarlık fiyattan alıcısını buldu.

Kayıp Rıhtım'ın CBR'dan aktardığına göre, basımı Aviaplans tarafından yapılan 'Jodorowsky’s Dune' kitabı yönetmen Alejandro Jodorowsky'nin Frank Herbert’ın kült kitabını beyazperdeye nasıl taşımak istediğine dair detaylı bilgiler içeriyor. Kitabın görsel tasarımında ise Alien filminin görsel tasarımlarını yapan H.R. Ginger, yine Alien kostüm tasarımını yapan Jean Giraud ve illüstratör Chris Foss gibi isimler bulunuyor.'

Eser, sadece Jodorowsky'nin 'Dune'u beyazperdeye nasıl uyarlamayı planladığını değil, aynı zamanda film stüdyolarının yaptığı tüm hazırlık çalışmalarını, filme çekilmek istenen sahneleri, konsept çizimlerini, karakter ve çevre tasarımlarını içeriyor. Çeşitli çizimler ve planlamalar içeren kitap, yönetmen Jodorowsky tarafından film yapımcılarını ikna etmek için hazırlanmıştı. Ancak yönetmen kitabı 5 milyon dolarlık bütçeyi toparlamak için basmış olsa da Jodorowsky’nin uyarlaması beyazperde ile buluşamadı.

'JODOROWSKY'NİN DUNE FİLMİNDE SALVADOR DALİ YER ALACAKTI'

Alejandro Jodorowsky, 1974 yılında Frank Herbert’ın kült bilim kurgu eseri 'Dune'u sinemaya uyarlamak istemiş ancak maddi problemlerin yanı sıra uyarlamanın yapım ve çekim aşamalarının zorluğu yönetmeni uyarlama fikrinden vazgeçirmişti.

 Jodorowsky çekmeyi planladığı Dune'un kadrosunda Salvador Dali, Orson Welles, Gloria Swanson, David Carradine ve Mick Jagger yer alıyordu. Jodorowsky, Dali’nin projede yer almak için çok yüksek bir meblağ talep etmesinden dolayı ressamın ekranda bulunduğu süreyi kısaltmış ve yerine cansız manken oynatmayı planlamıştı.