Fidan ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov tahıl anlaşmasını görüştü

Dışişleri Bakanlığı, Fidan'ın Lavrov'la tahıl koridoru anlaşmasının yanı sıra orman yangınlarında kullanılmak üzere Rusya'dan büyük gövdeli yangın uçağı temin edilmesini görüştüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. İki bakanın görüşmesinde ele alınan konular arasında Rusya'nın çekildiği Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın da olduğu ifade edildi.

AA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, Bakan Fidan ve Rus mevkidaşı Lavrov'un telefonda görüştüğü, görüşmede, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması çerçevesindeki son gelişmeler ve orman yangınlarında kullanılmak üzere Rusya'dan büyük gövdeli yangın uçağı temin edilmesi konularının ele alındığı bildirildi.

RUSYA ÇEKİLDİ, ANLAŞMA 17 TEMMUZ GECESİ SONA ERDİ

Kremlin, yeniden uzatılmaması durumunda dün gece itibarıyla sona erecek olan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın durumu hakkında dün sabah saatlerinde açıklama yaptı. Kremlin, anlaşmanın dün itibarıyla sona erdiğini, Rusya'yı etkileyen şartların yerine getirilmesi durumunda tahıl koridoru anlaşmasına geri döneceklerini açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın geçerliliği bugün sona erdi. Rusya'yı etkileyen şartlar yerine getirilirse Rusya hemen anlaşmaya geri dönecektir" ifadelerini kullandı. Anlaşmanın Rusya'yı ilgilendiren kısımlarının yerine getirilmediğini, bu sebeple yürürlükten kalktığını iddia eden Kremlin, "Anlaşma, şimdilik durdurulmuştur" açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN: AĞUSTOS'TAN ÖNCE PUTİN'LE GÖRÜŞEBİLİRİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın bu açıklamasının üzerine Körfez ülkelerine yapacağı ziyaret öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında anlaşmanın durumuna değindi. Erdoğan tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamaya atıfta bulunarak, "Bugün yapılan açıklamaya rağmen, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum" dedi. Erdoğan, 'ağustosu beklemeden' Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de bir telefon görüşmesi yaparak ilgili adımların atılabileceği mesajını da verdi. (DIŞ HABERLER)