Rusya: Türkiye'ye orman yangınıyla mücadele için 11 hava aracı gönderilecek

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'nin talebi üzerine orman yangınıyla mücadele için ek olarak 11 hava aracı gönderileceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesinin ardından Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'ye orman yangınıyla mücadele için ek olarak 11 araçtan oluşan havacılık grubunun gönderileceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye yönetiminin talebi üzerine, yerleşim birimleri ve turistik bölgelerin yakınlarında çıkan orman yangının söndürülmesi için 11 hava aracının Türkiye'ye gönderileceği kaydedildi. Açıklamada, söz konusu grubun Rusya Savunma Bakanlığı ile Acil Durumlar Bakanlığı'na ait olduğu belirtildi.

Erdoğan, Putin ile bugün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye’deki orman yangınlarını ele almıştı. Görüşmede, Erdoğan'ın Rusya'nın beş adet 40 ton su kapasiteli İl-76 tipi yangın söndürme uçağı ve üç adet Mi-8 tipi yangın söndürme helikopteri daha tahsis etmesi dolayısıyla teşekkür ettiği belirtilmişti. (AA)