Fenerbahçe'den Türkiye Kupası ve Süper Kupa kararı

Fenerbahçe, gelecek 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmayacak, Süper Kupa maçına ise U19 takımıyla çıkacak.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, gelecek iki sezon boyunca Türkiye Kupası'na katılmama ve Süper Kupa maçına 19 yaş altı takımıyla çıkma kararı aldıklarını açıkladı.

Fenerbahçe'nin dün yapılan olağanüstü kongresinde, kulüp yönetimine "Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa müsabakasına çıkmamak veya 2023 Süper Kupa müsabakasına Futbol U-19 takımıyla katılma" ve "Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya önümüzdeki 2 sezon U-19 takımıyla katılmak" verilmişti.

Yönetim kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, "U19 takımımızla Urfa'ya gideceğiz. Ama hala yönetim kurulu toplantımızda da Türkiye Futbol Federasyonu'na yine ıslak imzalı bir başvuru yaptık. Bir kez daha TFF'ye şu soruyu sorma ihtiyacı hissettik, eğer 7 Nisan'da oynatmayı planladığınız Süper Kupa maçını ileri bir tarihe atayacaksanız ve yabancı hakemle oynatacaksanız bize bunu bildirin dedik. Ne enteresandır ki, saat 15.35'te bu yazıyı gönderdik, saat 16.55'te bu yazının gazetecilere verildiğini gördük. Böyle bir sızıntının kendilerinden olmadığını söylediler. Bu konuda takdiri kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

"Fenerbahçe, 11 Nisan'da Olympiakos'la maça gidiyor" diyen Bilecik, "Ülke puanının artması Galatasaray için de, Beşiktaş için de bütün kulüpler için önemli. Baktığınızda Yunanistan liginde bu maçlar ertelenmişken, bizde ertelenebilecek bir takvim olmasına rağmen ertelenmemesi bizim için olacak iş değil" ifadelerini kullandı.

Türkiye Kupası'na katılmama karar aldıklarını da aktaran Bilecik, "Burada da kararımız çok net. Türkiye Kupası'ndan affımızı isteyen bir çalışma içine gireceğiz. Bayramdan hemen sonra TFF'ye gerekli olan bütün başvuruları yapacağız. Biz Türkiye Kupası'na önümüzdeki 2 sezon katılmama kararı aldık" diye konuştu.

(SPOR SERVİSİ)