Federasyona 'cinsel taciz' tepkisi: Olimpiyat madalyalı sporcu güreşi bıraktı

Hindistan'da 'cinsel taciz' ile suçlanan eski güreş federasyonu başkanının yerine yardımcısının getirilmesi tepkilere neden oldu. Sakshi Malik, tepki olarak güreşi bıraktığını duyurdu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da olimpiyat madalyalı güreşçi Sakshi Malik, cinsel taciz iddialarının odağındaki eski Federasyon Başkanı Bhushan Sharan Singh'in yardımcılarından Sanjay Singh'in yeni Güreş Federasyonu Başkanı (WFI) seçilmesine tepki olarak güreşi bıraktı.

AA'nın aktardığına göre, kadın güreşçiler, Sanjay Singh'in WFI Başkanı seçilmesine tepki gösterdi. Malik, seçim sonuçlarının ilan edilmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "40 gün boyunca yollarda yattık. Eğer Bhushan Sharan Singh'in iş ortağı ve yardımcısı, WFI başkanı seçiliyorsa ben güreşi bırakıyorum" açıklamasında bulundu.

'FEDERASYONA BİR KADIN BAŞKANLIK ETMELİ'

Kadın güreşçilere karşı cinsel taciz ve istismarın son bulması için federasyona bir kadının başkanlık etmesini istediklerine işaret eden Malik, "Bir kadına bile pozisyon verilmedi" şeklinde konuştu. 2016 Olimpiyat Oyunları'nda 58 kilogramda ülkesine madalya kazandıran Malik'in güreşi bıraktığını açıklarken ağladığı anlar kameralara yansıdı.

Eski Güreş Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Başbakan Narendra Modi'nin iktidardaki Bharatiya Janata Partisi'nden (BJP) 6 dönem milletvekilliği yapan Bhushan Sharan Singh'in kadın güreşçilere cinsel tacizde bulunduğu iddia edilerek istifası isteniyordu.

'SİNGH TUTUKLANSIN' TALEBİYLE YÜRÜYÜŞ YAPILMIŞTI

Singh ve diğer yetkililer hakkında soruşturma başlatılması için ocakta bir gösteri düzenlenmişti. Dünya şampiyonu güreşçi Vinesh Phogat, protestolar sürerken 10 kadın güreşçinin Singh'in kendilerine de cinsel tacizde bulunduğunu açıkladığını, Singh görevinden alınmadıkça güreşçilerin uluslararası turnuvalarda yarışmayacaklarını bildirmişti.

Kadın güreşçiler, hakkındaki cinsel istismar iddiaları nedeniyle Singh'in istifa etmesi ve tutuklanması talebiyle ellerinde mumlarla 23 Mayıs'ta Yeni Delhi'de yürüyüş yapmıştı.

28 Mayıs'ta Yeni Delhi'deki Jantar Mantar bölgesinden yeni parlamento binasına yürümek istedikleri sırada gözaltına alınmalarına tepki gösteren kadın güreşçiler, suçlu muamelesine maruz kaldıklarını dile getirmişti. Kadın güreşçiler, madalyalarını Uttarakhand eyaletindeki Haridwar şehrinden Ganj Nehri'ne atacaklarını ve sonrasında Hindistan Kapısı'nda açlık grevi yapacaklarını açıklamıştı. Singh ise kadın güreşçilere yönelik cinsel taciz ve istismar iddialarını reddediyor. (DIŞ HABERLER)