Fauci'den 'aşılıları da etkileyebilecek' yeni varyant uyarısı

ABD'de salgın yönetiminin en yetkili ismi Anthony Fauci: Delta varyantının yayılması, aşı yaptıran kişileri de etkileyecek türden daha kötü bir varyantın ortaya çıkmasına yol açabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, korona virüsünün delta varyantının aşısız kişiler arasında yayılmasına karşı uyarıda bulundu. Fauci, Delta varyantının bu şekilde yayılmasının, aşı yaptıran kişileri bile etkileyecek türden daha etkili bir varyantın ortaya çıkmasına yol açabileceğini söyledi. 

NBC kanalına konuşan Fauci, "Virolojide herkesin bildiği bir ilke vardır. Bir virüs, kendini çoğaltmasına izin verilmezse mutasyon geçirmez" dedi. Fauci sözlerine şöyle devam etti: "Neyse ki aşılar deltaya karşı gayet işe yarıyor, özellikle de ağır hastalıktan koruyor. Fakat virüse değişmeye devam etme şansı verirseniz, daha kötü bir varyantla karşılaşabileceğimiz ve sadece aşısızları değil, aşılıları da etkileyebilecek bir zaafiyete yol açarsınız" dedi. Fauci, Delta'nın yayılması sonucu ortaya çıkacak olası bir varyantın aşının korumasından kaçabileceğini vurguladı.

 

Aynı zamanda ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık başdanışmanı da olan Fauci, ABD'de federal hükümetin ülke çapında aşı zorunluluğu getirmeyeceğini söyledi. Ancak Fauci, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) Covid-19 aşılarına kısa süre içinde tam onay vermesini beklediğini ve böylece halkın güvenin artmasıyla aşılanma oranlarının yükseleceğini söyledi. Fauci, FDA'in acil kullanım onayından tam onaya geçmesi sayesinde işyerlerinin, üniversitelerin ve özel kuruluşların aşı zorunluluğu getirmesinin önünün açılacağını da ekledi. (DIŞ HABERLER)