Fauci ve Azar canlı yayında Covid-19 aşısı yaptırdı

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci ve Sağlık Bakanı Alex Azar, canlı yayında Moderna'nın geliştirdiği Covid-19 aşısını yaptırdı. Fauci, korona virüsü aşısının salgını sonra erdirecek geçerli bir koruma sağladığını söyledi.

Anthony Fauci
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsü salgınıyla mücadelede en yetkili isim olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci ile Sağlık Bakanı Alex Azar, canlı yayında korona virüsü aşısı yaptırdı. Amerikan biyoteknoloji firması Moderna'nın geliştirdiği Covid-19 aşısını olan Fauci, aşı yaptırmayı teşvik etmek istediğini söyledi.

'YILLARCA SÜREN ÇALIŞMALARININ BİR SONUCU'

"Canlı yayında aşı olmak, bu aşıların güvenilir ve etkili olduğunu gösterme çabalarımızın önemli bir parçasıdır" diyen Fauci, Covid-19 aşısının salgını sonra erdirecek geçerli bir koruma sağladığını ifade etti. Fauci, Moderna aşısının etkinliğine tam güven duyduğunu söyledi ve "Şu anda gördüğümüz şey, yıllarca süren araştırmaların bir sonucudur" dedi.

'OLAĞANÜSTÜ BİR BİLİMSEL BAŞARI'

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) aşı onay süreçlerinin bağımsızlığına güvendiğini söyleyen Azar ise, aşıyı 'olağanüstü' bir bilimsel başarı olarak nitelendirdi. Moderna aşısını yaptıranlar arasında Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) Direktörü Francis Collins ve bazı enstitü çalışanları da yer aldı. Collins, "Bu çalkantılı yıl boyunca çalışmaların çoğunun yapıldığı Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin müdürü olarak hizmet vermek inanılmaz bir ayrıcalık" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)