Faturayı ödeyemeyen köyün suyu taziye için açıldı

Batman'da DEDAŞ'ın borçları nedeniyle su depolarının elektriğini kestiği köylerden Yeniçağlar'da su, bir cenaze nedeniyle yeniden akmaya başladı. Fatura ödenmezse yine kesinti yapılacak.

Yeniçağlar Köyü
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

BATMAN - Batman’ın Kozluk ilçesi ve Bekirhan Beldesi’ne bağlı 15 köyde, borçlar ödenmediği gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) şirketi tarafından su depolarının elektriği kesilmişti. Su kanalına giren ve boğulma tehlikesi geçiren 16 yaşındaki İsa Üke'nin tedavi gördüğü hastanede vefat etmesinin ardından, köyde taziye olduğu için elektrik şirketi geçici süreliğine suyu açtı. Yeniçağlar Köyü Muhtarı Mehmet Demir, suların bayram sonuna kadar açık kalacağını ve borçların ödenmemesi durumunda tekrar kesileceğini kaydetti.

‘BU PARAYI ÖDEYECEK GÜCÜMÜZ YOK

Mehmet Demir, köylere gelen faturaların kabarık olduğunu ifade ederek yaşanan süreci şöyle anlattı:

Mehmet Demir

“Geçtiğimiz günlerde köyümüzde boğulma vakası yaşandı. Ailenin taziyesinden dolayı suları geçici olarak açtılar. Kurban Bayramı'nın sonuna kadar elektrik faturalarımızı ödemezsek sularımızı tekrar kesecekler. Su sorunu yaşayan diğer köyler de faturayı ödemezse sular açılmaz. Köylere gelen son faturalar da bayağı kabarık. Yeniçağlar Köyü olarak bizim en son elektrik borcumuz 15 bin lira. Diğer köylerin de elektrik borçları 15-20 bin lira civarında. Borçlarımızla ilgili görüşmek için yetkililerle temasa geçtik. Görüşmeler sonucunda köyümüzün genel borcu 1 milyon liraya kadar indirildi ve taksit yapılacağını söylediler. Bizim bu parayı ödeyecek gücümüz olmadığı için borçlarımızı taksitlendiremedik.”