Fatih Tezcan'a, 'hakimleri hedef göstermek' suçlamasıyla dava açıldı

Fatih Tezcan hakkında JİTEM davasına bakan istinaf mahkemesi hakimlerini hedef gösterdiği suçlamasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi. Tezcan'ın 3 yıla kadar hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter hesabından Ankara JİTEM davasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da arasında bulunduğu sanıklar hakkındaki beraat kararlarını bozan İstinaf Mahkemesi heyeti hakimlerine ilişkin paylaşım yapan Fatih Tezcan hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter hesabından 23 Mayıs günü, istinaf mahkemesi heyeti hakimlerinin isimlerini paylaşan ve “Bağlantılarını araştırıyoruz. Bilgisi olanlar için İhbar Hattı: 05...” ifadelerini kullanan Fatih Tezcan hakkında, "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçundan resen başlattığı soruşturmayı tamamladı.

İddianamede, olabileceği tüm adreslerde arama yapılmasına rağmen şüpheliye ulaşılamadığı ve ifadesinin alınması için hakkında yakalama kararı çıkartıldığı hatırlatıldı.

Daha sonra şüphelinin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 29 Haziran 2021'de yakalandığı ve ifadesinin alındığı aktarılan iddianamede, Tezcan'ın ifadesinde, "bahse konu tweetleri kendisinin atmış olduğu, bu tweetlerin Anayasa'ya, AİHM kanun, karar ve içtihatlarına uygun olduğu, bir suç unsuru bulunmadığı, kamu güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir bilgi paylaşmadığı ve kimseyi hedef göstermediğini" söylediği aktarıldı.

Fatih Tezcan'ın yapmış olduğu paylaşımlarla, “kime yönelik olduğu anlaşılacak şekilde terörle mücadelede görev almış görevlilerin hüviyetlerini açıklayıp yayınladığı ve hedef gösterme suçunu işlediği” savunulan iddianamede, Tezcan'ın, "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame, gönderildiği İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tezcan, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. (İSTANBUL/AA)