Eurovision seyircili düzenlenecek

Hollanda Hükümeti yeşil ışık yaktı: Eurovision'da yarı final ve final seyircili yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 18-22 Mayıs tarihlerinde Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenecek olan 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nın yapımcı ve proje yöneticileri, yarışmanın prova ve final bölümlerini sınırlı sayıda seyirciyle düzenlemeyi planladıklarını bildirdi. 

DW Türkçe'nin Hollanda haber ajansı ANP’den aktardığına göre, Hollanda Hükümeti, şarkı yarışmasında yarı final ve daha sonra finalin, seyircilerle düzenlenmesine izin verdi. Yarışmanın organizatörleri, daha önce Hollanda'da korona virüsü vaka sayılarının yüksek olduğunu belirterek, bu nedenle yarışmanın seyircili düzenlenip düzenlenmeyeceğine ilişkin belirsizliğin sürdüğünü açıklamıştı.

YARIŞMA GEÇEN YIL ERTELENMİŞTİ

Hollanda Hükümeti, korona virüsü salgını nedeniyle geçen yıl ertelenen şarkı yarışmasını geçen haftalarda, seyircilerin katılımıyla düzenlemek istediklerini ancak değerlendirmelerin sürdüğünü duyurmuştu. En fazla 3 bin 500 kişinin katılımına olanak tanıyacak formüller üzerinde durulduğu açıklanan yarışmada ayrıca, yarı final ve finali izleyecek seyircilerden negatif test sonucunun isteneceği belirtilmişti. (DW Türkçe)