Esnaftan Erdoğan'a altın-döviz yanıtı: Neyi bozduracağım, zaten borçluyum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mersin'de esnafı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altın ve dövizlerin finans araçlarına yatırılması çağrısını soran Babacan, bir esnaftan “Neyi bozduracağım, zaten borçluyum ben” yanıtını aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mersin’in Erdemli ilçesinde esnafı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasında “Kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum. Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum” demişti.

Bir esnafa Erdoğan'ın çağrısını soran Babacan, “Cumhurbaşkanı çağrı yaptı. Vatandaşa, ‘Altınınızı, dövizinizi bozdurun’ dedi. Faydalı olur mu?” dedi.

Çağrının faydalı olmayacağını belirten esnaf, “Olmaz. Nasıl bozduracaksın ki? Dövizim yok, altınım yok. Neyi bozduracağım, zaten borçluyum ben” yanıtını verdi.

Babacan daha sonra bir hırdavatçı dükkanını ziyaret etti. Ekonomik zorluklar yaşadıkların söyleyen esnaf, “Maalesef son iki aydır, öldük bittik. Ağlıyoruz ya” diye konuştu.

Babacan ve esnaf arasında şu diyalog yaşandı:

Babacan: Nasılsınız, iyisiniz?

Esnaf: Ayakta durmaya çalışıyoruz.

Babacan: 31 yıldır bu işi yapıyorsunuz.

Esnaf: Evet aynen öyle. Ama maalesef son iki aydır, öldük bittik.

Babacan: Problem büyük değil mi?

Esnaf: Sayın başkanım bak iki ay evvel bu naylonu 13 liraya alıyorduk. Şimdi 30 lira olmuş.

Babacan: Hükümet enflasyonu açıklıyor ‘Yüzde 15’ diyor.

Esnaf: Ağlıyoruz ya.

(ANKA)