Eskişehirli kadınlardan çağrı: İstanbul Sözleşmesı̇ için buluşalım

Eskişehir Kadın Dayanışması bir araya gelerek bütün kadınları, İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için 19 Haziran’da İstanbul’da yapılacak buluşmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR - Eskişehir Kadın Dayanışması, Kelebekler Anıtı önünde bir araya gelerek “İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz” dedi.

Dayanışma tarafından yapılan açıklamada “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi ilan etmek için 19 Haziran’da ülkenin dört bir yanından yola çıkarak İstanbul’da bir araya geleceğiz” denildi.

‘KADINLARI ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNDEN KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

Dayanışma adına basın açıklamasını yapan Ezgi Akyıl Dumlu, “Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Kadınların ve çocukların şiddetten ve istismardan korunmasını, şiddetin soruşturulmasını istiyor, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek isteyenlerin, erkek devlet şiddeti ve çocuk istismarını tolere edilebilir görenlerin karşısında haklarımızı, hayatlarımızı savunuyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi ilan etmek için 19 Haziran’da ülkenin dört bir yanından yola çıkarak İstanbul’da bir araya geleceğiz. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin hukuk dışı kararı, 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe girecek. Şu andan başlayarak 1 Temmuz’a kadar toplumun her kesimini İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya, kadınları şiddetin her türlüsünden korumaya çağırıyoruz”  ifadelerini kullandı.