Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'e futboldan 6 yıl 8 ay men

Daha önce yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle futboldan men cezası alan Sepp Blatter, FIFA tarafından yeni bir cezaya çarptırıldı. Eski başkan Blatter ve dönemin FIFA genel sekreteri Valcke futboldan 6 yıl daha men edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FIFA Etik Kurulu, Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'i "finansal konularda görevini kötüye kullanma" gerekçesiyle futboldan 6 yıl 8 ay men etti. Kurul konuyla ilgili basın açıklamasında, dönemin FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin de aynı cezaya çarptırıldığını duyurdu. 

Ayrıca ikiliye 1'er milyon İsviçre Frangı (yaklaşık 8,5 milyon TL) da para cezası verildi. 

Kararların uygulanması için iki eski yöneticinin de eski usulsüzlük cezalarının bitmesi gerektiği kaydedildi. Yeni cezalar Blatter için 2021 Ekim'inden, Valcke için 2025 Ekim'inden sonra başlayacak.

Cezaya sebep olan konular, FIFA organizasyonlarında üst düzey FIFA yönetim yetkililerine ödenen bonuslar, iş sözleşmelerinde çeşitli değişiklikler ve uzatmalar diye özetlendi. 

Blatter daha önceden de yolsuzluk ve usulsüzlük suçlamasıyla futboldan 8 yıl men cezası almış, cezası 6 yıla indirilmişti. (HABER MERKEZİ/AA)