Esenyurt'ta yangın faciası: 4 çocuk öldü

İstanbul Esenyurt'ta 4 katlı binanın bodrum katında çıkan yangında Suriyeli 4 çocuk vefat etti. Son anda kurtarılan anne ve bir çocuğu hastanede tedavi altına alındı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esenyurt, Üçevler Mahallesi'nde 3 katlı bir binanın bodrum katında elektrik sobasından gece saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. 6 kişilik Suriyeli bir ailenin yaşadığı bodrum kattan dumanların yükseldiğini görenlerin haber vermesi üzerine itfaiye ekipleri harekete geçti.

İtfaiye ekiplerinin  müdahalesi sonucu yangın söndürülürken, bodrum katta yapılan incelemede 5 yaşındaki Besme Hammud, 9 yaşındaki Şahin Hammud, 9 yaşındaki Ahmet Hammud ve 1 yaşındaki Selva Hammud'un cesetlerine ulaşıldı. Polis ekipleri dairenin bulunduğu sokağa güvenlik şeridi çekerken olay yeri inceleme ekipleri de dairede inceleme yaptı. 
 

KOMŞULAR: ÇOK DUMAN VARDI MÜDAHALE EDEMEDİK

6 kişinin yaşadığı dairede yangın sırasında anne Fatma Hammud'un, 2 yaşındaki Şakkur Hammud'u dışarı çıkarmayı başardığı ancak diğer çocuklarını kurtaramadığı öğrenildi. Yangında yaralanan anne ve çocuğu Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı kadının kocasının ise cezaevinde olduğu öğrenildi. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

Yangın çıkan dairenin üst katında oturan Mustafa Demir ise "Çok duman vardı, kendimizi zor dışarı attık. Duman nedeniyle müdahale edemedik. 5 çocuk, bir anne yaşıyordu dairede. Çocukların da en büyüğü 10 yaşındaydı" dedi. (İSTANBUL-DHA)

Etiketler esenyurt yangın çocuk