Esad'la görüşen Şoygu: Uluslararası teröre karşı işbirliğimiz devam edecek

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, ülkesinin Doğu Akdeniz'deki tatbikatlarını incelemek için gittiği Suriye'de Devlet Başkanı Esad'la görüştü. Şoygu, uluslararası teröre karşı işbirliğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus askeri filosu tarafından Tartus limanından yürütülen tatbikatları yerinde incelemek için gittiği Suriye'de, Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştü. 

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Şoygu Şam'da yapılan görüşmede Esad'a, Rus donanmasının Doğu Akdeniz'deki tatbikatları hakkında bilgi verdi. Şoygu ile Esad'ın 'uluslararası terörizme karşı ortak mücadelenin bir parçası olarak askeri-teknik işbirliğini' ve Rusya'nın Batı yaptırımlarına karşı Suriye halkına insani yardımının görüşüldüğü belirtildi.

Suriye devlet ajansı SANA da, görüşmede Rusya ve Suriye orduları arasında özellikle terörle mücadele konusunda mevcut işbirliğine de değinildiğini vurguladı. Ajansın haberine göre Şoygu, 'terör örgütlerine destek veren ülkelerin uğradıkları kayıplardan sonra terör örgütlerini yeniden harekete geçirme girişimlerine rağmen, ülkesinin tüm toprakları üzerindeki egemenliği yeniden tesis edilinceye kadar, Suriye ile bu alanda işbirliğine devam edeceğini' yineledi.

Şoygu'nun ziyaret sırasında Hmeymin hava üssünde incelemelerde bulunduğu da belirtildi. (DIŞ HABERLER)