Erzurum'daki itirazlara ilçe seçim kurullarından ret kararı çıktı

Siyasi partilerin Erzurum'un ilçelerinde seçim sonuçlarına yaptıkları itirazlar, ilçe seçim kurulları tarafından reddedildi.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

ERZURUM - 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından siyasi partilerin seçim kurullarına yaptıkları itirazlar sonuçlanmaya başlandı. Erzurum'da siyasi partilerin ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazlar kabul görmedi.

YRP VE BBP'NİN İTİRAZLARI DA KABUL GÖRMEDİ

Yeniden Refah Partisi Aşkale ve Horasan ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz etmişti. Ancak ilçe seçim kurulları başvuruyu reddetti. Büyük Birlik Partisi'nin ise İspir'de yaptığı başvuru kabul görmedi.

AK Parti de Aziziye, Karaçoban ve Çat ilçelerinde oyların yeniden sayılmasını talep etmişti. Ancak buralarda da ilçe seçim kurulları başvuruları reddetti. Siyasi partilerin bu kararları İl Seçim Kurulu'na taşımaları bekleniyor.

Aziziye ilçesini Yeniden Refah Partisi, İspir'i MHP, Aşkale’yi AK Parti ve Horasan'ı İYİ Parti kazanmıştı. Çat'ı CHP kazanırken Karaçoban'ı ise DEM Parti kazanmıştı.

AK PARTİ'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI MAZBATA ALDI

AK Parti ve MHP koalisyonundan oluşan Cumhur İttifakı, Erzurum’da 20 ilçeden 11’inin belediye başkanlığını kazandı. Mehmet Sekmen, Erzurum’da bir ilke imza atarak üst üste üçüncü defa büyükşehir belediye başkanlığını kazanan kişi oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ve Palandöken Belediye Başkanı Muhammed Sunar, mazbatalarını aldı. İl ve ilçe seçim müdürleri, Erzurum Adliyesinde belediye başkanlarına mazbatalarını verdi.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, seçimlerde Erzurum’un büyükşehirler arasında Türkiye’de ikinci, 81 il arasında ise üçüncü olduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise “Erzurum’da halkımız kararını verdi. Erzurum tarihinde bir ilk, ilk kez üçüncü dönemi bizlere tevdi etti. İnşallah biz de halkımızın bu güzel teveccühünü en iyi şekilde değerlendirerek beklentilere ve isteklere cevap verebilmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

MHP İl Başkanı Adem Yurdagül de bu saatten sonra kentte ayrışmadan, ötekileştirmeden, kendilerine oy veren ya da vermeyen herkesi baş tacı yapıp hizmet için mücadele edeceklerini söyledi.

KESİN SONUÇLAR TÜM İTİRAZLARDAN SONRA

İlçe seçim kurullarının, sandık kurulu tutanakları ile kararlarına karşı yapılan itirazları karara bağlama süresi bugün saat 17.00'de sona erdi. İlçe seçim kurulları kararlarına itirazlar ise 5 Nisan saat 17.00'de bitecek.

İl seçim kurulları da itirazları 7 Nisan saat 17.00'ye kadar karara bağlayacak. İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı Yüksek Seçim Kurulu'na başvurular 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek.

Olağanüstü itirazlar 14 Nisan saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. Kesin sonuçlar, tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra açıklanacak.

 

Etiketler Erzurum seçim itiraz