Horasan'da AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında seçim gerilimi

Erzurum'un Horasan ilçesinde AK Parti ve Yeniden Refah Partisi üyeleri arasında kavga çıktı. Her iki partinin il başkanları yaptıkları açıklamada, karşı tarafın saldırısına uğradıklarını öne sürdü.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

ERZURUM - 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler arasındaki gerilim de artıyor. Erzurum'un Horasan ilçesinde AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasında seçim çalışmaları sırasında gerilim yaşandı.

'BU MİLLETİN SİZE VERECEK SATILIK OYU YOK'

AK Parti, belediye başkan adayı Recep Karataş, ailesine ve parti teşkilatına Yeniden Refah Partisi adayı Abdulhatem Bastem'in taraftarları tarafından saldırıldığını iddia etti. Yeniden Refah Partisi de Bastem’in aile fertlerine ve teşkilat mensuplarına saldırdığını ileri sürdü.

Horasan ilçesinde dün seçim çalışmaları sırasında AK Parti ile Yeniden Refah Partisi üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Kavga görüntülere de yansıdı.

Olay yerine AK Parti Horasan Belediye Başkan Adayı Recep Karataş da gitti. Tartışma iki grup arasında devam etti. Taraflar birbirlerini ‘ahlaksızlık’ yapmakla suçladı.

Recep Karataş, “Ben hayrımı dağıtıyorum, dağıtırım her yerde hayrımı. Sana ne” dedi. Yeniden Refah Partisi'nin bir üyesi ise “Milletin oyunu parayla satın alıyorsun. Bu milletin size verecek satılık oyu yok” karşılığını verdi.

Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine polis geldi ve tarafları karakola götürdü. Ancak burada da tartışma devam etti. Polis, grupları ayırmak için havaya ateş açtı.

İTİDAL VE SÜKÜNET ÇAĞRISI

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, şunları ifade etti: “Seçim çalışmaları esnasında AK Parti Horasan Belediye Başkan Adayımız Sayın Recep Karataş’a, ailesine ve AK Parti Teşkilat mensuplarımıza yapılan menfur saldırı girişimini şiddetle kınıyorum. Seçim çalışmalarında tüm adayları itidalli olmaya çağırıyor ve sükûnete davet ediyorum. Erzurumumuza yakışmayan bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum.”

Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu da Horasan’daki olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. "Saha çalışmalarımız esnasında Yeniden Refah Partisi Horasan Belediye Başkan Adayımız Abdulhatem Bastem’in aile fertlerine ve teşkilat mensuplarımıza yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.

Mustafaoğlu, şöyle devam etti: "Yeniden Refah Partisi’nin tüm ülke genelinde olduğu gibi şehrimizdeki yükselişinin de önüne geçilebilme ve milletimizi kutuplaştırmaya yönelik gerçekleştirilen hiçbir eylemi tasvip edemeyiz. Ancak şölen olarak nitelendirdiğimiz seçimlerimizin hangi şartta olursa olsun sabırlı bir şekilde sürdürülmesi ve sürecin sükûnetle neticelendirilmesini çok önemsemekteyiz. Bu anlamda seçim çalışmalarını sürdüren tüm adaylarımızı ve teşkilatlarımızı itidalli olmaya ve sükûnete davet ediyor, şehrimize yakışmayan bu tarz olayların tekrar edilmemesini, Erzurum’a ve Erzurumlu ya yakışanın yapılmasını temenni ediyorum."

 

Etiketler Erzurum horasan seçim