Erzurum'daki 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Çin toplamda 20 madalya kazandı

Erzurum'da gerçekleşen Kış Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics), Türkiye hiçbir branşta madalyaya ulaşamadı. Ukrayna, Çin ve Avustralya ise en çok madalya kazanan ülkeler oldu.

Türkiye, hiçbir branşta madalya alamadı.
Google Haberlere Abone ol

ERZURUM - 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları (Deaflympics), bugün kapanış töreniyle sona eriyor. Erzurum'da, 3-12 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen olimpiyatlarda, Türkiye hiçbir branşta madalyaya ulaşamadı. Madalyaları Ukrayna, Çin ve Avustralya topladı.

UKRAYNA 18 ALTIN MADALYA KAZANDI

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Kış Deaflympics, 36 ülkeden toplam 1003 sporcunun katılımıyla yapıldı. Satranç, Alp disiplini, curling, snowboard, futsal ve kayaklı koşu olmak üzere toplam 6 branşta sporcular, madalya mücadelesi verdi.

Deaflympics boyunca heyecan verici mücadeleler yaşandı. Sporcular, sevinçlerini, hüzünlerini, kızgınlıklarını işaret diliyle gösterdi. Teknik direktörler de taktiklerini sporculara işaret diliyle verdi.

Karşılaşmalar çoğu zaman seyircisiz oynandı. En çok ilgi gören mücadeleler ise futsal maçları oldu. Alp Disiplini Paralel Slalom yarışlarında nefes kesen görüntüler ortaya çıktı. Curling yarışmalarında daha çok sessizlik hakimdi.

Türkiye hiçbir branşta mutlu sona ulaşamadı. Madalya sıralamasında Çin, genel toplamda 20 madalya ile birinci oldu. Altın madalyada 18 madalya ile Ukrayna ilk sırada yer aldı. Japonya, Almanya, Kore, Macaristan, Hırvatistan, Brezilya, Sırbıstan, Slovakya ve İsviçre ise gümüş ve bronz madalya kazandı.

Birden fazla madalya kazanan ülkeler ise şöyle oldu:  

- Ukrayna 9 altın, 5 gümüş, 4 bronz madalya.

- Çin 7 altın, 7 gümüş, 6 bronz madalya.

- Avustralya 6 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya.

- Polonya 5 altın, 2 gümüş madalya.

- İtalya 1 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalya. 

- Fransa 1 altın 2 gümüş, 5 bronz madalya.

- Letonya 1 altın madalya.

- İspanya 1 altın madalya.