'Erkek kaleci' suçlamasına İran'dan cevap: İddialar bahane

İran Kadın Milli Futbol Takımı, kalecilerinin erkek olduğu suçlamasını 'yenilgiye bahane' olarak yorumladı ve reddetti. Gerekli belgelerin Asya Futbol Federasyonu'na gönderileceğini açıkladı.

İran Kadın Futbol Milli Takımı'nın kalecisi Zohreh Koudaei
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ürdün Futbol Federasyonu'nun, "İran Kadın Milli Futbol Takımı'nda erkek kaleci oynattı" iddiasına İran'dan yanıt geldi. İran Milli Takımı Yöneticisi Maryam Irandoost suçlamalara tepki gösterdi ve "Bu iddialar, İran karşısında yenilgiyi kabul etmemek için bahane" dedi.

Irandoost, İran'daki Varzesh3 isimli spor haberleri portalına yaptığı açıklamada, "Sağlık personeli, milli takımdaki her oyuncuyu hormonlar açısından dikkatle inceledi. Hiçbir taraftarın endişelenmesine gerek yok" diye konuştu. Asya Futbol Federasyonu'nun (AFC) istediği tüm belgeleri vakit kaybetmeden göndereceklerini belirten Irandoost, "Bu iddialar, İran karşısında yenilgiyi kabul etmemek için bahane. Ürdün kendisini grupta favori olarak görüyordu. Kaybettiklerinde de sorumluluktan kaçmak için sahte bahanelere sığındılar" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

2022 AFC Kadınlar Asya Kupası Elemeleri'nde G Grubu'nda yer alan İran, grubun sın maçında Ürdün'le karşılaştı. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maç penaltılara gitti. İran Kadın Futbol Milli Takımı'nın kalecisi Zohreh Koudaei, Ürdün karşısında 2 penaltı kurtararak takımının maçı kazanmasını sağladı. Ürdün Futbol Federasyonu, Koudaei'nin erkek olduğunu iddia etti ve AFC'ye şikayette bulundu. AFC'den henüz bir açıklama yapılmadı. (AA)