Erdoğdu'dan Azerbaycan tepkilerine yanıt: Söylediklerim Sayıştay tespitleri veya enerji uzmanlarının söyledikleri

Doğal gaz alımıyla ilgili açıklamalarına Azerbaycan'ın da tepki gösterdiği CHP'li Aykut Erdoğdu, "Benim söylediklerim Sayıştay tespitleri veya enerji uzmanlarının söyledikleri" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, doğal gaz alımında yolsuzluk yapıldığı, Türkiye'nin zarara uğratıldığı açıklamasına gelen tepkilere cevap verdi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Aykut Erdoğdu, Haber Global kanalına da tepki gösterdi.

Erdoğdu, "Yolsuzlukları anlatmaya başladığım zaman üzerime çok geleceklerini söylemiştim... Azerbaycan'dan gaz alım anlaşmaları ile ilgili yazdıklarımdan sonra Haber Global'de beni parçalamaya çalışıyorlar... Haber Global sermayesi açıkladığım olaylarla ilgili olanlara ait..." dedi.

'NE AZERİ OLİGARKLAR NE DE SARAY ŞÜKERASINA BOYUN EĞERİM'

"Öncelikle şunu söyleyeyim Azerbaycan Halkı bizim kardeşimizdir... Ancak ne Azeri oligarklara ne de onların Türkiye'deki ortağı Saray şürekasına boyun eğmem..." diyen Erdoğdu, "Orada hakkımda konuşan 'Büyükelçi' ünvanlı şahıs SOCAR Şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi... Benim söylediklerim Sayıştay tespitleri veya enerji uzmanlarının söyledikleri... Mehmet Metiner gibi bir düşkünün enerji yolsuzluk iddialarını Ermenistan-Azerbaycan meselesine bağlaması mide bulandırıcı" ifadelerini kullandı.

Erdoğdu, enerji uzmanlarına da fiyatları değerlendirme çağrısı yaptı: "Son olarak namuslu enerji uzmanlarına soruyorum… TANAP projesinde gaz fiyatları ve taşıma fiyatları normal mi? Türkiye’nin stratejik çıkarları yeterince savunuldu mu? Bugün yaşadığımız gaz kesintisi ve fahiş doğalgaz faturalarıyla bu yapılan kirli işlerin ilgisi var mı?"

Son olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Erdoğdu'nun açıklamasına tepki göstermiş ve özür beklediklerini belirtmişti. (HABER MERKEZİ)