Erdoğan'ın Van mitingindeki önlemlere tepki: Halk darbe girişimlerini andıran bir sabaha uyandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van mitingi öncesindeki güvenlik uygulamalarına DEM Parti Van İl Örgütü’nden tepki geldi: ‘Bugün Van halkı darbe girişimlerini andıran bir sabaha uyandı.’

Google Haberlere Abone ol

VAN - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Van’da gerçekleştirdiği miting öncesinde üst düzey güvenlik önlemleri kapsamında, şehir merkezindeki tüm cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.

Miting öncesinde, AK Parti dışındaki tüm siyasi partilerin billboardları, Erdoğan afişleri ile kaplandı. Kente farklı şehirlerden polis takviyesi yapıldı ve neredeyse her adım başı polis konuşlandırıldı.

‘VAN HALKI DARBE GİRİŞİMLERİNİ ANDIRAN BİR SABAHA UYANDI’

Erdoğan’ın mitinginde ve öncesinde yaşananlara tepki geldi. DEM Parti Van İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün Van halkı darbe girişimlerini andıran bir sabaha uyandı. Sokaklar belediye kamyonları ile kapatılmış, yollar trafiğe kapatılmış, binlerce polis-güvenlik gücü ile yolların başı tutulmuş ve sivil yurttaşların geçişini engelleyen bariyerler kurulmuştur. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmaları için Van halkına bu kadar eziyet çektiren, esnafa kepenk kapattıran, öğrencileri okulundan ve herkesi işinden gücünden eden yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Yasal olarak tüm siyasi partilerin faaliyetlerinin mevzuata uygun ve tarafsız bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir.”

Açıklamada, miting nedeniyle kamu kurumlarına müftülükler üzerinden katılım çağrıları yapıldığı ve Erdoğan’ın geçeceği güzergah boyunca, DEM Parti’nin afişlerinin söküldüğü de belirtildi.

‘ALINAN TEDBİRLER HALKTAN NE KADAR UZAKLAŞTIĞININ GÖSTERGESİDİR’

DEM Parti’nin açıklamasının devamında, “Bugün sabah 7 itibariyle kentin ana arterleri olan Maraş ve Cumhuriyet caddeleri yaya ve araç geçişine kapatılmıştır. Bu güzergahta olan tüm işletmeler ve esnaflar mağdur edilmiştir. Vanlılardan çok Van dışından kişilerin getirildiği AKP halk buluşmasına yönelik alınan tedbirler bu partinin halktan ne kadar uzaklaştığının somut göstergesidir. Olağanüstü tedbirlerin alındığı bu süreçte rahatsız edilen öğrenciler, öğretmenler, işçiler, araç sahipleri ve esnafın şikayetleri partimize çok yoğun bir şekilde ulaştırılmıştır. Bugün Van’da açığa çıkan tablo halktan uzaklaşmanın tablosudur. Halkına güvenmeyen, halkın içinde serbest bir şekilde dolaşamayan bu iktidarın Vanlılardan alacağı güçlü yanıtı Van halkı sandıkta gösterecektir” ifadelerine yer verildi.