Erdoğan'ın Van mitingi: Kentte hayat durduruldu

Yerel seçime sayılı günler kala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van'da düzenlediği miting, kentte yaşamı durma noktasına getirdi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

VAN – AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçime 16 gün kala Van’da miting düzenledi. Beşyol Meydanı’nda gerçekleştirilen miting öncesi, kentte yaşam adeta durma noktasına geldi.

Miting öncesi kentte üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan'ın seçim otobüsüyle ilerleyeceği güzergahta, neredeyse adım başı polis görevlendirildi. Van’a bölge illeri başta olmak üzere birçok ilden polis sevkiyatı yapıldı. Erdoğan’ın izleyeceği güzergahta, birçok binanın çatısına veya balkonuna da polisler yerleştirildi.

TÜM ANA CADDELER TRAFİĞE KAPATILDI

Cumhuriyet, Maraş, Mareşal Fevzi Çakmak, Milli Egemenlik, Zübeyde Hanım, Defterdarlık, İskele, Sıhke ve Ferit Melen Caddeleri gibi Van’ın trafik yoğunluğu taşıyan ve esnafın en fazla olduğu caddeler sabahın erken saatlerinden itibaren kapatıldı. Bu caddelere açılan tüm sokak girişleri de polis araçları tarafından kapatıldı. Bazı noktalarda ise polis araçları yetersiz kalınca, diğer kamu kurumlarına ait kamyonlar ve iş makineleri de kullanıldı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İŞLEVSİZ KALDI

Erdoğan’ın mitinginden saatler önceden beri caddelerin kapatılması nedeniyle, toplu taşıma araçlarının birçoğu kullanım dışı kaldı ya da güzergahı değişti ve taksi durakları da yerlerinden kaldırıldı. Sabah erken saatte iş yerlerine ulaşmak isteyenler, öğrenciler, hasta ve hasta yakınları gidecekleri noktalara yürüyerek ulaşmak zorunda kaldı.

TÜM BİLLBOARDLARDA ERDOĞAN VARDI

Erdoğan’ın, havalimanından miting alanına kadar ilerleyeceği güzergah boyunca tüm billboardlara, aydınlatma direklerine ve birçok binanın dış cephesine Erdoğan’ın afişleri asıldı. Kentteki ana caddelerde bulunan çöp kovaları ise güvenlik gerekçesiyle yerlerinden söküldü.


ERDOĞAN’IN KONVOYUNDA 58 ARAÇ YER ALDI

Erdoğan’ın geçişinden yaklaşık 10 dakika önce, birçok noktada yayaların karşıdan karşıya geçişi durduruldu. Erdoğan, burada kaldırımlarda toplananları selamladı ve oyuncak dağıttı. Erdoğan’ın konvoyunda; 1 helikopter, 46 polis aracı ve sivil araç, 6 ambulans, biri Cumhurbaşkanlığı diğeri ise AK Parti armalı 2 otobüs, 2 itfaiye aracı ve 1 AFAD aracı yer aldı.

GAZETECİLERE AKREDİTASYON UYGULANDI

Mitingde gazeteciler için akreditasyon uygulaması yapıldı. Yerel ve ulusal basında çalışan bazı gazeteciler akredite edilmediği için miting alanına alınmadı.

 

Etiketler Van Erdoğan miting