Erdoğan’ın Urfa'da 3 ay önce açılışını yaptığı kavşak, selde su altında kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Urfa'da 3 ay önce açılışını yaptığı Abide Köprülü Kavşağı ve altgeçidi de selde su altında kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adıyaman ve Urfa'daki sel felaketinde 10 kişi yaşamını yitirdi. Urfa'nın birçok noktasında su baskınları yaşandı.  

Açılışı, 2022'nin Aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidi de sular altında kaldı. Kavşaktan alt geçide akan sel suları arasında otomobillerin de olduğu görüldü. Kavşakta mahsur alan iki kişi güçlükle kurtarılmıştı.

'BELEDİYEMİZ KENDİNİ İSPAT ETTİ'

Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni çalışmalarını överek, "Büyükşehir belediyemiz yaklaşık 1 milyar liraya yakın bütçeyle yatırımlar gerçekleştirdi. Abide ve Karakoyun köprülü kavşaklarını inşa etti ve bugün açılışını yapıyoruz. Yaptığı 1 milyon 860 bin metrekare beton parkeyle, 156 kilometre beton yolla, kurduğu asfalt şantiyesiyle büyükşehir belediyemiz gerçekten kendisini en güzel şekilde ispat etti" ifadelerini kullanmıştı.

FİRMA DÜNYA SIRALAMASINA GİRMİŞ

Öte yandan su dolan alt geçidin 104 milyon liraya Ohitan adlı firma tarafından yapıldığını hatırlatan gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından firmanın Gürbağ Grup bünyesine bağlı olduğunu ifade etti.

Ağırel'in paylaşımları şöyle:

Gürbağ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban ENR tarafından düzenlenen 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde yer aldı ve ödülünü Recep Tayip Erdoğan’dan aldı.


Ohitan inşaat aynı zamanda Antakya-Samandağ arasındaki karayolu ikmal ihalesini de almıştı.

Bu firma İhaleyi 2021 yılında 140 milyon TL bedel ile kazandı. Ancak ihale mahkeme kararı ile iptal edildi.

Bir yıl sonra ihale yine yapıldı aynı firma 382 milyon TL ye aldı." (HABER MERKEZİ)