Erdoğan’ın 'Maraş’ta piknik' söylemine Kıbrıs'ta protesto: Onlar mangala, biz alana

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyareti öncesi Maraş'ta hazırlıklar başladı. Ziyaret edilecek yerler yenilenirken, 'Onlar mangala biz alana' sloganıyla sosyal medya üzerinden protestolar organize ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber Ankara’daki iktidar koalisyonunun önemli temsilcileri KKTC’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak için adayı ziyaret edecek. Ziyaret nedeniyle, Ercan Havalimanı pazar sabahından akşama kadar sivil uçuşlara kapatılacak. Sivil uçuşların gerçekleştirilmeyeceği zaman aralığında havalimanında Türkiye’den gelen 'VIP' uçuşlara hizmet verilecek. 

MARAŞ'TA HUMMALI HAZIRLIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazar günü kapalı şehir Maraş’ı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ile beraber ziyaret edeceğini açıklamıştı. Erdoğan ayrıca, bölgede bir de Bahçeli ile 'piknik yapacağını' belirtmişti. Erdoğan-Bahçeli ikilisinin 'piknik' planı için Maraş’ta uzun günlerden beri hummalı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Kapalı şehrin içerisinde Erdoğan’ın ziyaret edeceği noktalar Türkiye’den gelen ekipler ve yerel yönetim tarafından yenileniyor. Bölgede ayrıca bir de ‘Kıbrıs Millet Bahçesi’ çalışması başlamış durumda.

RUMLAR TAKİPTE, HÜKÜMET ÇIKMAZDA

Kıbrıs Cumhuriyeti, Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili olarak tüm gelişmeleri yakından takip ediyor. Maraş ile ilgili son gelişmelere tepki gösteren Kıbrıs Rum tarafı, Erdoğan’ın Kıbrıslı Türklerin yeni liderliği ile adada gerçekleştireceği ilk temaslara büyük önem atfediyor.

Pazar günü gerçekleştirilecek olan KKTC’nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri ve Maraş etkinliği öncesinde adanın kuzeyinde bir ilk yaşanıyor. Yeni hükümet kurma çalışmalarının çıkmaza girdiği KKTC'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara’nın temsilcilerini sadece Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın karşılaması bekleniyor. 

'ONLAR MANGALA, BİZ ALANA'

Yeni Kıbrıs Türk liderinin Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak verdiği mesajlar ve Maraş özelindeki tartışmalar Kıbrıs Türk toplumunun barış yanlısı, sol tandanslı kesimlerin tepkisini çekmiş durumda. Federasyon temelinde çözüm fikrinde ısrarcı olan ve Ankara’nın Kıbrıslı Türklerin iç meselelerine müdahalelerine tepki gösteren kesimler, pazar günü adanın kuzeyinde protesto düzenleyecek.

Bağımsızlık Yolu Partisi ve Sol Hareket ile diğer muhalif sol oluşumların çağrısı ile Ankara’nın Kıbrıs’a yönelik yeni stratejilerini tasvip etmeyen kesimler 'Onlar mangala biz alana' sloganı ile sosyal medya üzerinden organize oluyor. Bağımsızlık Yolu Partisi-Sol Hareket ortak bildirisinde "Bu topraklara gönül vermiş örgütler olarak Kıbrıslı Türklerin iradesini yok sayanlar şov için piknikteyken, güzel bir gelecek için alanlarda olacağız. Kıbrıs’ın kuzeyinde emekçiler her geçen gün ağırlaşan kriz altında daha fazla ezilirken, dünya genelinde pandemi tehlikesi hızlanarak sürerken, krizi yönetecek hükümet kurmaya bile zahmet etmeyen iş birlikçiler, AKP-MHP şov yapsın diye irademizi hiçe sayarak acıların üzerinde piknik yapmak için Maraş’a gidiyorlar" ifadeleri öne çıkıyor.

Söz konusu çağrıyla beraber Kıbrıslılar sosyal medya üzerinden de sesini yükseltiyor. Sosyal medyada son saatlerde 'Maraş’ta piknik' fikri protesto ediliyor. Protestoya Kıbrıslı Türklerle beraber Kıbrıslı Rumlar da destek veriyor.